Višňovo-tvarohová torta (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Piekla som neveste takúto tortu možno poznáte. Ak nie môžete skúsiť.

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny:
  2. Pripravíme si formy. Tortovú o priemere 23-24 cm. A na višňovú želatínu.
  3. Najprv si pripravíme višňovú želatínu. 4 KL červenej želatíny /alebo čírej akú máte/ zalejeme 100 ml. višňovej šťavy necháme napučať asi 10 minút. Kúpila som si višňový kompót čo už bol vykôstkovaný a dala som do hrnca aj šťavu komplet a keď bola želatína napučaná som to vyliala do kompótu a nechala zohriať. NEVARIŤ! Do pripravenej misky som si dala potravinársku fóliu a vyliala som zohriatu višňovú želatínu. Dala som to do chladničky. Ak chcete aby Vám skorej stuhla môžete ju dať na hodinu do mrazničky a potom ak ešte nebude do chladničky.
  4. Korpus urobíme nasledovne: Vymiešame maslo s cukrom do penista. Rozpustíme si čokoládu odporúčam viac ako 60% necháme ju vychladnúť. Do maslovej zmesi pridávame vajcia dobre vyšľaháme a pridáme preosiatu múku dobre premiešame. Na koniec pridáme rozpustenú vyhladnutú čokoládu a znovu dobre vymiešame. Dáme do formy piecť.
  5. Keď je korpus upečený a vychladnutý odstránime pečiaci papier a vyklopíme naň višňovú stuhnutú plnku.
  6. Dáme si napučať želatínu tiež asi 10 minút na tvarohovú plnku: 4 KL želatína 100 ml.vody a 2 PL cukru.Želatínu zahrejeme-tiež nevaríme. Tvaroh si rozmiešame s práškovým cukrom a pridáme mandľovú arómu. Vyšľaháme do tuha šľahačku. S tvarohovej plnky odoberieme 2 PL a zamiešame dobre do želatíny.Potom pridáme do tvarohovej plnky. Na koniec pridáme vyšľahanú do tuha šľahačku a všetko dobre šľahačom vyšľaháme aby sa nám to dobre spojilo.
  7. Tvarohovú plnku dáme do pripravenej formy a dáme stuhnúť do chladničky najlepšie cez noc.
  8. Na koniec pridáme čokoládové hobliny alebo kto ako si chce tortu ozdobyť.
  9. No a hotovo-torta v reze.
  10. Odkrojená.