Višňovo-pohánková torta

Autor receptu: matulo82

recept z knihy Recepty zo života

25-30 minút
na 180° °C

Postup

  1. Vajcia s kryštálovým a vanilínovým cukrom,5 lyžicami vody a so štipkou soli vyšľaháme do hustej peny. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva a cesto dáme do vymastenej tortovej formy.Pečieme 25 až 30 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť vo forme a odstránime obruč Korpus dvakrát vodorovne prekrojíme.
  2. Tvaroh, rum, 100 g cukru, portské, pomarančovú kôru a šťavu vymiešame dohladka. Želatínu dáme napučať podľa návodu a potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli primiešame 6 lyžíc tvarohovej zmesi,potom spojíme so zvyšným tvarohom. Zmes dáme na 20 minút vychladnúť.Smotanu vyšľaháme a zapracujeme do tvarohovej zmesi. Plnkou naplníme korpus a spojíme. Krémom natrieme vrch a boky torty.
  3. Okraj torty ozdobíme odkvapkanými višňami. Tortovú polevu rozpustíme v 4 lyžiciach šťavy z višní a zapracujemedo nej 20 g cukru. Zvyšnú šťavu uvedieme do varu, zahustíme rozpustenou polevou a nalejeme na višne na torte. Pred podávaním dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.