Višňová torta tiramisu fotorecept

Autor receptu: tassiedevil

Jednoduchá a chutná torta.

Postup

  1. Korpus: Vajcia s cukrom vyšľaháme v stroji. Na začiatku šľahania sa zmes ohreje nad parným kúpeľom, teplota však nesmie presiahnuť 45 stupňov C. Pred došľahaním hmoty sa pridajú pochutiny a voda. Do vyšľahanej hmoty sa zľahka pomieša preosiata múka vopred zamiešaná s kakaovým práškom a vleje sa olej tak aby boli všetky suroviny spojené a aby nedochádzalo k veľkému zníženiu objemu. Hmotu vlejeme do vopred vymastenej alebo papierom vyloženej tortovej formy o priemere 23 cm a pečieme pri teplote 190 stupňov asi 20 min.
  2. Tortový korpus vodorovne rozrežeme na dve rovnaké polovice. Spodná časť sa na povrchu navlhčí tretinou studenej kávy a potrie marhuľovou marmeládou. Potom sa vloží späť do tortovej formy, ktorú sme predom vymastili olejom a vysypali práškovým cukrom. Na celú plochu korpusu sa rozložia dobre odkvapkané a vykôstkované višne. Višne sa pokryjú polovicou krému pripraveného z mascarpone. Na krém sa položí druhá polovica korpusu a mierne sa pritlačí. Vrchný korpus sa navlhčí druhou tretinou kávy a potrie sa dvoma tretinami zvyšného krému a vloží sa do chladničky vychladnúť a stuhnúť.
  3. Vychladnutá a stuhnutá torta sa vyberie z formy a z boku sa potrie zvyškom krému a po povrchu sa posype s preosiatym kakaom zmiešaným s mletou škoricou. Vrátime do chladničky na niekoľko hodín aby torta dobre stuhla. Krájame na tortové rezy ostrým nožom ponoreným do horúcej vody. Dobrú chuť.
  4. Krém mascarpone: želatínu namočíme v minimálnom množstve studenej vode, aby napučala. Napučanú želatínu scedíme, zalejeme jednou tretinou horúcej kávy a necháme rozpustiť a schladiť. Mascarpone sa s griotkou vymieša na hladko, pridá sa želatína a dobre sa zamieša. Nakoniec sa zamieša vyšľahaná smotana s cukrom.