Višňová láska na môj spôsob (fotorecept)

Autor receptu: valina

Je úžastný, výborne chutí a dobre vyzerá

45
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. S bielok vyšľaháme tuhú sneh. Žĺtka, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky vody a múku premiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Potom to zľahka vmiešame do snehu. Pečieme na 170-180 ´C asi 45-50 min. Necháme vychladnúť.
  2. 7 dcl višňový kompót vylejeme cez sito, višne vykôstkujeme. Zo šťavy 3 dcl, 1 zlatého klasy(až by sme nemali toľko šťavy, pridáme vodu) a 1 vanilky uvaríme hustú kašu. Trochu ju nechame vychladnúť, pokiaľ neurobíme šľahačky. Potom do kaši pridáme vykôstkované višne.
  3. 1 – 250 ml smotana na šľahanie, 1 vanilka a 1 stužovač – urobíme tuhú šľahačku, do ktorej mierne vmiešame 1 – 250 g syr mascarpone.
  4. Cesto vyberieme pokvapkáme rumom, natrieme lekvárom, potrieme trochou šľahačkovej plnky a plníme šľahačkou zmiešanú s mascarpone, potom. Medzi šľahačku lyžičkou vkladáme ešte mierne teple višne s zmiešané s pudingom. Necháme v chladničke aspoň 4-5 hod. stuhnúť.