Vintage cupcakes
Autor receptu: smajliicka
čokoládové s vanilkovým krémom (čokoládové cesto použité to isté ako pri mojich
malinových cupcakes) - to je najsamlepšie :)
12 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Maslo s práškovým cukrom a vanilkovou esenciou vyšľaháme kým nie je hmota nadýchaná (zmäknuté). Uvaríme si zlatý klas s mliekom a cukrom do zhnustnutia. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote (žiadne experimenty so studeným vodným kúpelom alebo chladnutím vonku, lebo tá koťuha :))) sa zrazí potom pri vmiešavaní) . Keď je zhruba rovnakej teploty ako vyšlahané maslo postupne mixérom primiešavame. Vznikne hladký krém, ktorým môžete plniť v podstate hocičo :) taká klasika, ale tá esencia tomu dodá neuveriteľnú chuť (a to nie som zástanca maslových plniek).
- Ja som si plnku dala do zdobiaceho sáčku a tak plnila cupcakes a použila ich aj pod fondán.
- Toto je množstvo na naplnenie cca 12 muffin / cupcakes
- a tu je sľubovaná partnerka cupcakes :D