Vintage cupcakes

Autor receptu: smajliicka

čokoládové s vanilkovým krémom (čokoládové cesto použité to isté ako pri mojich malinových cupcakes) - to je najsamlepšie :)

12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo s práškovým cukrom a vanilkovou esenciou vyšľaháme kým nie je hmota nadýchaná (zmäknuté). Uvaríme si zlatý klas s mliekom a cukrom do zhnustnutia. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote (žiadne experimenty so studeným vodným kúpelom alebo chladnutím vonku, lebo tá koťuha :))) sa zrazí potom pri vmiešavaní) . Keď je zhruba rovnakej teploty ako vyšlahané maslo postupne mixérom primiešavame. Vznikne hladký krém, ktorým môžete plniť v podstate hocičo :) taká klasika, ale tá esencia tomu dodá neuveriteľnú chuť (a to nie som zástanca maslových plniek).
  2. Ja som si plnku dala do zdobiaceho sáčku a tak plnila cupcakes a použila ich aj pod fondán.
  3. Toto je množstvo na naplnenie cca 12 muffin / cupcakes
  4. a tu je sľubovaná partnerka cupcakes :D