Vianočný punč
Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6-8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvaríme čierny čaj, prilejeme víno a rum. Pomiešame, zohrejeme. Dochutíme medom, citrónovou šťavou a pomarančom. Časť pomaranča môžeme do punču nakrájať, z časti môžeme použiť šťavu.
- 2
Punč možno všelijako zlepšovať, napríklad škoricou, klinčekom alebo badiánom. Punč sa pije pred Vianocami s rodinou a priateľmi doma alebo na sviatočných trhoch.
- 3
Zvykne sa pripravovať aj na firemných vianočných večierkoch a pomaly preniká dokonca aj na domáce zabíjačky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu