Vianočný punč

Peter Ďurčo
šéfkuchár reštaurácie TOP Restaurant, 18. decembra 2009
Vianočný punč
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6-8
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 l
0,5 l
0,5 l




Postup

  1. 1

    Uvaríme čierny čaj, prilejeme víno a rum. Pomiešame, zohrejeme. Dochutíme medom, citrónovou šťavou a pomarančom. Časť pomaranča môžeme do punču nakrájať, z časti môžeme použiť šťavu.

  2. 2

    Punč možno všelijako zlepšovať, napríklad škoricou, klinčekom alebo badiánom. Punč sa pije pred Vianocami s rodinou a priateľmi doma alebo na sviatočných trhoch.

  3. 3

    Zvykne sa pripravovať aj na firemných vianočných večierkoch a pomaly preniká dokonca aj na domáce zabíjačky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia