Vianočné sucháre (fotorecept)

Autor receptu: katkaszaboova

Moje obľúbené vianočné chrumkanie :-)

20 minút
príprava
40+35 minút
na 180,120 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku a cukor preosejeme - zvlášť. Bielky so štipkou soli a cukrom vyšľaháme do tuha - trvá to dlhšie, ale sneh musí byť úplne tuhý. Potom pridáme múku a varechou premiešame. Do tohto cesta primiešame celé orechy a mandle. Cesto vylejeme do formy na srnčí chrbát, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme na 180 C cca. 40 minút. Ešte horúce cesto aj s formou zabalíme do alobalu do druhého dňa.
  2. Až tu som začala fotiť, prepáčte! Takže... cesto vyklopíme na dosku a krájame tenké plátky (ide to ľahko, orechy a mandle zmäkli) ,....
  3. ....ktoré potom rozložíme na plech (ja som ho vyložila alobalom, nemusí byť) a sušíme v rúre na 120 C cca. 35 minút (alebo kým úplne stvrdnú).
  4. Môžeme skladovať aj dlhšiu dobu v uzavretej nádobe. Dobrú chuť!