Vianočné oplátky

anina43 - bez fotkyanina43, 26. novembra 2010

K Vianociam neodmysliteľne patria vianočné oplátky . Podla tohto receptu sme ich piekli s manželom po prvý krát minulý rok a keďže boli vynikajúcej Zobraziť celý popisK Vianociam neodmysliteľne patria vianočné oplátky . Podla tohto receptu sme ich piekli s manželom po prvý krát minulý rok a keďže boli vynikajúcej chuti a piekli sa dobre, prikladám recept, podľa ktorého si môžete oplátky upiecť aj Vy.

100 ks
porcií

Suroviny

1 liter, trvanlivé
O,5 kg
20 dg
2 ks
1 ks
4 lyžice, rozpustené
na špic noža
na špic noža
na špic noža




Postup

  1. 1

    Preosiatu múku nasypeme do vhodnej nádoby, pridáme soľ, vanil. cukor, vlažné mlieko s rozhabarkovanýi žltkami, cukor a rozpustené maslo, pridáme aníz a škoricu, Dobre spolu rozmixujeme a necháme odstáť 2-3 hod. Možno pridať aj trochu zomletého feniklu.Železá rozpálime, pomastime včelím voskom zabaleným do gázy, ak treba pretrieme ešte pap. servitkou, aby bolo len veľmi jemne namastené. Na rozpálenú platňu lievame za lyžicu cesta do stredu formy, alebo 3 pásiky a stlačíme, kým sa oplátka upečie.

Diskusia k receptu

helca103
aníz som ešte do oblátok nedávala ale mak,kokos,orechy,syr už áno tak teraz vyskúšam Tvoj recept...ukladam si ho
mgut
aj ja pečiem oblatky aj trubičky,ale aníz mak a syr som ešte nedavala.Oblatky robím len vanilkove,trubičky zase vanilkove,škoricove a orechove.A robím aj slane bryndzove,a to makové,rascové a cesnakové,v mojej rodine su velmi oblúbene,práve zajtra sa ich chystam robit ako prekvapenie na nedeľnu oslavu mojim dvom Milanom.

dorisa
Som na ne zvedavá, dúfam, že mi moja, donesieš :))))))))))))))))))))))))), dávam ti palec hore.
marcella22
Zdravím vás všetkých, prosím vás po upečení vianočnej oplátky a ukladaní na plech sa začnú trochu krútiť, čo s tým robíte, aby boli úplne rovné?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia