Linecké pečivo
Vianočné linecké koláčiky
Autor receptu: jariam
Tieto nám chutia najviac…
40 ks porcií |
20 -30 minút príprava |
7 minút na 170 °C |
Postup
- Všetky ingrediencie zmiešame, cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinku do chladničky.
- Odpočinuté cesto vyvaľkáme asi na 3 - 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary - v polovici z nich v strede vykrojíme otvor. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Ja ich pečiem na 170 stupňov a asi 6-8 minút, aby boli koláčiky ešte svetlé.
- Džem si trošku zohrejem a roztriedim vodou, ak treba, a dám do cukrárskeho vrecka. Tie koláčiky, na ktorých sme vykrojili dierku, poprášime cez sitko práškovým cukrom. Trošku džemu streknem na nevykrojený koláčik, ale nie moc, aby po priložení druhého pečiva s otvorom džem nevytiekol.
- Nevykrojené koláčiky s džemom spojíme s pocukrovanými vykrojenými koláčikmi.