Linecké pečivo

Vianočné linecké koláčiky

Autor receptu: jariam

Tieto nám chutia najviac…

40 ks
porcií
20 -30 minút
príprava
7 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky ingrediencie zmiešame, cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na hodinku do chladničky.
  2. Odpočinuté cesto vyvaľkáme asi na 3 - 4 mm a vykrajujeme rôzne tvary - v polovici z nich v strede vykrojíme otvor. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Ja ich pečiem na 170 stupňov a asi 6-8 minút, aby boli koláčiky ešte svetlé.
  4. Džem si trošku zohrejem a roztriedim vodou, ak treba, a dám do cukrárskeho vrecka. Tie koláčiky, na ktorých sme vykrojili dierku, poprášime cez sitko práškovým cukrom. Trošku džemu streknem na nevykrojený koláčik, ale nie moc, aby po priložení druhého pečiva s otvorom džem nevytiekol.
  5. Nevykrojené koláčiky s džemom spojíme s pocukrovanými vykrojenými koláčikmi.