Vianočná teľacina

Autor receptu: papkoska

Takto upravené mäso sa v našej rodine varí už po generácie na 1. sviatok vianočný na RAŇAJKY. Neviem prečo, v dedine to takto robíme len my, ale je to dobrôtka, ktorá chutí každému. Recept je minimálne od mojej prastarej mamy, ale určite aj starší.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Recept pripravujeme v tlakovom hrnci, nech nečakáme na raňajky dlho. Teľacie mäso nakrájame na kocky. Namiesto nedostatkovej teľaciny sa v stave núdze môže použiť aj bravčové stehno.
  2. Na masti si speníme cibuľku, pridáme mäso, orestujeme, osolíme, okoreníme, poprášíme múkou a paprikou, krátko opečieme. Podlejeme vodou. Dusíme asi 15-20 minút.
  3. Podávame s domácim zemiakovým chlebom (alebo bielym koláčom), ktorý si namáčame v šťave. Je to veľmi chutná a v podstate po štedrej večeri aj diétna chuťovka, pretože teľacie mäsko je veľmi jemné a ľahké.