Vianočná repová polievka

Autor receptu: aja1

Po prvý krát som sa stretla s touto polievkou až u mojich svokrovcov.

6
porcií
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do vody si dám variť údené mäso ktoré po uvarení vyberiem z hrnca.
  2. Do vývaru pridám na plátky nakrájanú a usušenú vodnicu. Približne za dve hrste (píšem tak,ako robím).Vodnica sa pomerne rýchlo uvarí.
  3. Medzitým ako sa varí vodnica alias vianočná repa si spravím z oleja, hladkej múky a červenej papriky zásmažku(ja do zásmažky nedávam cibuľku, kto chce nech si pridá) a dám do už skoro uvarenej polievky, nechám povariť, skúsim či netreba prisoliť a či je už vodnica mäkká. Pridám trošku vegety a môžem servírovať.
  4. K mäsku si pripravím zemiakový šalát alebo hrachovú kašu a štedrovečernú večeru mám hotovú.