Vianočná kapustnica

Tomáš Zapletal
šéfkuchár reštaurácie ParCafe v Bratislave, 24. decembra 2011
Vianočná kapustnica
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks, menšia
20 g
2 strúčiky
15 g
200 g
2 ks
200 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si cibuľovo–paprikový základ, zalejeme vývarom, do hrnca vložíme údené rebrá, pridáme koreniny a spolu varíme.

  2. 2

    Po uvarení kosti vyberieme, vložíme kapustu, obraté mäso a klobásu, sušené hríby ktoré sme vopred namočili do studenej vody.

  3. 3

    Polievku môžeme dohustiť nastrúhaným zemiakom.

Diskusia k receptu

niocant
Hej výborná, ale na vianočnú kapusnicu sa to nepodobá. Kde je zapražka a zátrepka? Toto čo si napísal je akurát zabíjačková kapusta bez mäsa. Ale keď ti tp tak chutí.... Mal by si vyskušať aj niečo ine
mijaita
Zasmazka? Zatrepka? Proc mouka? Varim slovenskou - ceskou kapustnici s masem i bez, se svestkama i bez, ale nikdy zadnou mouku! kapustnica je husta kapustou, klobasou a masem, kdo ma rad, prida si smetanu. Ale zatrepku, zasmazku? Byla jsem i na festivalu kapustnic a ani v jedne zadna mouka nebyla.
2x nemea1 a dosa
2010
Ano muka, mama prave dovarila tak ako varila jej mama a babicka cize vyse 100 rokov na slovenskej dedine sa u nich tak varilo a tradicia sa dodrziava , ziaden festival moderneho varenia.
mijaita
jedla jsem kapustnice po celem Slov a nikde mouka nebyla. Ten festak byl take na Slov, kazdy se pysnil tradicni kapustnici.... tak nevim. Pokud bych mouku, tak jedine trosku zasmazky, ale ne zatrepku.
marianne
a veru je muka a aj u nas sa dava @mijaita :-) aj ja som prave dovarila presne taku babickovsku postnu kapustnicu so smotanou a rozslahanymi vajickami a hubami v nej...ako @2010 pise a este mi moja mama 83 rocma poradila,ze ked do nej dam polohrubu muku do zatrepky bude este lepsia :-)) tak nech jej po jej...:-D Krasne sviatky vam prajem..
marianne
..no môže byť,keď uvážim vek svojej mamy a pridám k tomu roky,keď ju varievala jej mama,moja babka,tak recept môže mať dobre vyše 100 rokov...
tiginko
u nás pekne zápražka na slaninke a cibuli s trochou hladkej múky a mletej papriky... krásne Vianoce všetkým :-)
judka66
muka sa pridavala volakedy davno ked bol nedostatok vsetkeho aby nasytila do modernej kuchyne urcite nepatri inak ani to necuti tie hnusne mucne polievky nemaju chut iba ak po muke




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia