Vianočka
Autor receptu: mia2404
Recept pochádza od p.Sidonii Tothovej (časopis Vašárnap)
Postup
- Urobíme kvások: 200ml vlažného mlieka
1 kl cukru
droždie
- Múku, cukor, soľ, vajíčka pomiešame pridáme kvások a mlieko čo sme nechali . Cesto rozdelíme na 2 bochníky
1 ostane biely bochník
2 bochník : sem pridáme granko rozmiešané s mliekom
Necháme kysnúť 30 min.
- Medzitým br. masť vymiešame s vanilkovým cukrom. Nakysnuté cesto rozdelíme na 4 časti (2 biele +2 kakaové)
Vyvaľkáme a natrieme mašťou a posypeme hrozienkamy zatočíme a dáme vedľa seba biely a kakaový šulec a urobíme vianočku , necháme 1 h . kysnúť , pečieme 45 min. 220 stup.
- Uvaríme vodu s cukrom a hned po upečení natrieme koláč