Vianočka

Autor receptu: mia2404

Recept pochádza od p.Sidonii Tothovej (časopis Vašárnap)

Suroviny

Postup

  1. Urobíme kvások: 200ml vlažného mlieka 1 kl cukru droždie
  2. Múku, cukor, soľ, vajíčka pomiešame pridáme kvások a mlieko čo sme nechali . Cesto rozdelíme na 2 bochníky 1 ostane biely bochník 2 bochník : sem pridáme granko rozmiešané s mliekom Necháme kysnúť 30 min.
  3. Medzitým br. masť vymiešame s vanilkovým cukrom. Nakysnuté cesto rozdelíme na 4 časti (2 biele +2 kakaové) Vyvaľkáme a natrieme mašťou a posypeme hrozienkamy zatočíme a dáme vedľa seba biely a kakaový šulec a urobíme vianočku , necháme 1 h . kysnúť , pečieme 45 min. 220 stup.
  4. Uvaríme vodu s cukrom a hned po upečení natrieme koláč