Veselí vianoční ježkovia

Autor receptu: aljuschenocka

Sú milí, chutnučkí a pritom nenároční na prípravu. Určite potešia (nielen) deťúrence :))

50
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Všetky prísady na cesto zmiešame a dôkladne prepracujeme. Z cesta urobíme guličky, ktoré plníme orieškom, mandľou alebo kúskom čokolády (kľudne použite čokoládu na varenie, zostane v "telíčku" polotekutá), a vytvarujeme do tvaru slzy. Takto vytvarovaných "ježkov" dáme na plech a vo vyhriatej trúbe pečieme dozlatista ( asi na 180°C). Vychladnutým ježkom namáčame telíčka do čokoládovej polevy a obalíme ich v strúhanom kokose. Špáratko tiež namočíme do polevy a urobíme na "tváričke" očká a noštek... (Kto nemá rád kokos, môže ho nahradiť mletými orieškami). Dobrú chuť! :)