Veselá tvarohová bublanina

teniska - fotkateniska, 20. júna 2013
Veselá tvarohová bublanina
Foto: teniska

Kde sa vzalo, tu sa vzalo, objavilo sa doma pol kila višní. A keďže by bola škoda nechať ich zhniť, prišiel na rad koláč. Zobraziť celý popisKde sa vzalo, tu sa vzalo, objavilo sa doma pol kila višní. A keďže by bola škoda nechať ich zhniť, prišiel na rad koláč. Lenže vonku je 35°C a nejaký ťažký krémový neprichádzal do úvahy. Ale na druhú stranu nemám rada suché koláče ku ktorým sa povinne musí servírovať pol litra džúsu, aby nepostáli v hrdle. A tak vzniklo toto ovocné, farebné, veselé čudo.

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 ks
1/2 ks
1/2 ks
1/2 dcl
1,25 dcl
1/2 PL
Plnka:
250 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Dávky sú polovičné oproti pôvodnému receptu, takže koláč je nižší, o to viac ovocný ;) Aj preto tento koláč volám veselý, lebo netreba nič zvlášť šľahať a vymiešavať. Jednoducho všetky suroviny na cesto si dáme do misy a vymiešame. Následne cesto vylejeme na vymastený+vysypaný plech. Pripravíme si plnku zmiešaním tvarohu s vanilkovým cukrom a na cesto robíme malé kopky. Pomedzi kopky umiestňujeme ovocie. Ja som použila višne.

    Veselá tvarohová bublanina - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec som stratila nervy a nasypala aj na kôpky tvarohu ovocie, k višniam som pridala aj blumy, ktoré som našla doma.

    Veselá tvarohová bublanina - obrázok 2
  3. 3

    No a šup do predhriatej rúry. Ja som predhrievala aj piekla na 180°C. Neviem presne koľko sa piekol, ale myslím, že to bolo okolo 40 minút. Či je upečený preveríme jednoducho pichaním do cesta a keď nám nezostane na ihlici cesto je hotový :) necháme vychladnúť a mlsáme :)

Diskusia k receptu

vicus
Ta polovičná dávka cesta je super nápad. Veľa ovocia a plus tvaroh, to musí byť úžasneperfektné! :)
modrykamen
Bohužiaľ, musím čakať tak asi týždeň, kým mi dozrejú čerešne, višne,maliny a dva týždne na marhule, broskyne černice. Ale nejako to hádam vydržím bez podobnej podľa mňa perfektnej bublaniny (lebo je tam aj tvaroh a to je moje).
teniska
Jeeeej ďakujem za milé komenty :) je veľmi šťavnatý, je to určite tým tvarohom ale aj množstvom ovocie, ktoré som tam dala :) ale je príjemný kontrast relatívne sladkého cesta a tvarohu s jemne kyslastými višňami :) dúfam, že ak ho vyskúšate, budete sa zalizovať aj za ušami ;)
paeva
fajný, dala by som moruše, ale mám konkurentov, sadnú a čo nezožerú, popadá na zem. normálne po nich obstrelezujem , neviem, ako sa to povie po slovensky, aha oberkujem, no ved uvidím ráno, či bude nálet. ukladám
selmapuma
nieco podobne robím aj ja ale bez tvarohu no z marhulami ten je najviac stavnaty
dogagador
v tejto bublanine ma zaujali 3 veci: iba 1 vajce, olej a tvaroh.
1)neviem, aky velky/malicky je tvoj pekac, ja robim z 8 vajec na velky, tak ten co prichadza do domacnosti so sporakom ( aspon v minulosti to tak bolo ) - tak prezrad velkost.
2) na tych 8 vajec davam 1 cele maslo = 250 g, nie olej
3)tvaroh som nikdy nedavala, ale strasne sa mi to paci, takze vyskusam.
a teraz potrebujem poradit: visne mi klesnu na spodok kolaca, je to preto, ze su zavarane?
ps: mozes sa pozriet na moju bublaninu, ak chces
marta23
ovocie sa doporučuje pred pridaním do cesta obaliť v múke. Potom neklesnú.
marta23
Včera 7.7. 13 som piekla na malom plechu koláčik s malinami a tiež som dala len 2 vajcia celé.
teniska
Ahojte žienky :) ďakujeeeem za komenty! :) @dogagador - prepáč, že mi to tak dlho trvalo :-/ robila som to v pekáči 30x25, bol taký nižší :)))
@marta23 - ďakujem za typ ako vybabrať s tým ovocím :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia