Foto: teniska
Kde sa vzalo, tu sa vzalo, objavilo sa doma pol kila višní. A keďže by bola škoda nechať ich zhniť, prišiel na rad koláč. Zobraziť celý popisKde sa vzalo, tu sa vzalo, objavilo sa doma pol kila višní. A keďže by bola škoda nechať ich zhniť, prišiel na rad koláč. Lenže vonku je 35°C a nejaký ťažký krémový neprichádzal do úvahy. Ale na druhú stranu nemám rada suché koláče ku ktorým sa povinne musí servírovať pol litra džúsu, aby nepostáli v hrdle. A tak vzniklo toto ovocné, farebné, veselé čudo.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Dávky sú polovičné oproti pôvodnému receptu, takže koláč je nižší, o to viac ovocný ;) Aj preto tento koláč volám veselý, lebo netreba nič zvlášť šľahať a vymiešavať. Jednoducho všetky suroviny na cesto si dáme do misy a vymiešame. Následne cesto vylejeme na vymastený+vysypaný plech. Pripravíme si plnku zmiešaním tvarohu s vanilkovým cukrom a na cesto robíme malé kopky. Pomedzi kopky umiestňujeme ovocie. Ja som použila višne.
-
2
Nakoniec som stratila nervy a nasypala aj na kôpky tvarohu ovocie, k višniam som pridala aj blumy, ktoré som našla doma.
-
3
No a šup do predhriatej rúry. Ja som predhrievala aj piekla na 180°C. Neviem presne koľko sa piekol, ale myslím, že to bolo okolo 40 minút. Či je upečený preveríme jednoducho pichaním do cesta a keď nám nezostane na ihlici cesto je hotový :) necháme vychladnúť a mlsáme :)
1)neviem, aky velky/malicky je tvoj pekac, ja robim z 8 vajec na velky, tak ten co prichadza do domacnosti so sporakom ( aspon v minulosti to tak bolo ) - tak prezrad velkost.
2) na tych 8 vajec davam 1 cele maslo = 250 g, nie olej
3)tvaroh som nikdy nedavala, ale strasne sa mi to paci, takze vyskusam.
a teraz potrebujem poradit: visne mi klesnu na spodok kolaca, je to preto, ze su zavarane?
ps: mozes sa pozriet na moju bublaninu, ak chces
@marta23 - ďakujem za typ ako vybabrať s tým ovocím :)