Veselá tvarohová bublanina

Autor receptu: teniska

Kde sa vzalo, tu sa vzalo, objavilo sa doma pol kila višní. A keďže by bola škoda nechať ich zhniť, prišiel na rad koláč. Lenže vonku je 35°C a nejaký ťažký krémový neprichádzal do úvahy. Ale na druhú stranu nemám rada suché koláče ku ktorým sa povinne musí servírovať pol litra džúsu, aby nepostáli v hrdle. A tak vzniklo toto ovocné, farebné, veselé čudo.

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Dávky sú polovičné oproti pôvodnému receptu, takže koláč je nižší, o to viac ovocný ;) Aj preto tento koláč volám veselý, lebo netreba nič zvlášť šľahať a vymiešavať. Jednoducho všetky suroviny na cesto si dáme do misy a vymiešame. Následne cesto vylejeme na vymastený+vysypaný plech. Pripravíme si plnku zmiešaním tvarohu s vanilkovým cukrom a na cesto robíme malé kopky. Pomedzi kopky umiestňujeme ovocie. Ja som použila višne.
  2. Nakoniec som stratila nervy a nasypala aj na kôpky tvarohu ovocie, k višniam som pridala aj blumy, ktoré som našla doma.
  3. No a šup do predhriatej rúry. Ja som predhrievala aj piekla na 180°C. Neviem presne koľko sa piekol, ale myslím, že to bolo okolo 40 minút. Či je upečený preveríme jednoducho pichaním do cesta a keď nám nezostane na ihlici cesto je hotový :) necháme vychladnúť a mlsáme :)