Veľkonočný zajac (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Veľkonočný zajac v predstihu :-) .
20 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Bielka oddeľ od žĺtok a vyšľahaj .
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom , postupne pridávame olej , mlieko múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkový cukor .
- Do žĺtkovej hmoty vmiešame vareškou vyšľahané bielka a sekané mandle . Dobre premiešame .
- Formu si vymastíme a vysypeme hrubou múkou .
- Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a vlejeme do foriem . Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C na 30 min . Po upečení necháme vychladnúť až potom zajace vyklopíme . Uvaríme si puding , podľa návodu na obale . Musí byť hustý , použijeme ho na zlepenie zajaca .
- Vo vodnom kúpeli rotpustíme čokoládu a Ceru . Pridáme olej a môžeme na zajaca nanášať polevu . Najskôr na jednu stranu ( dáme do chladničky stuhnúť ) a potom zajaca postavíme a pomocou brčka nanesieme aj na druhú polovicu čokoládu .
- Nakoniec zajace ozdobíme , ja som použila potravinársku hmotu .