Veľkonočný syreček

vojna - fotkavojna, 28. marca 2013

Recept, ktorý pozná veľa ľudí ale každý to robí inak.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
8 - 10




Postup

  1. 1

    Vajcia si rozšľaháme s vegetou a bylinkami. Do hrnca dáme mlieko a privedieme ho za stáleho miešania do varu. Pomaly pridávame rozšľaháne vajcia a za stáleho miešania varime až kým sa neurobia hrudky. Musíme dávať pozor aby sa nám nepripálilo.

  2. 2

    Po krátkom ochladení zlejeme to cez sitko na ktoré sme dali čistú utierku. Poriadne vytlačíme vodu a necháme zavesené odkvapkať. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

angast
a za dva týždne bude z toho olomoucký syreček ?
trdlinka
výborný nápad k veľkonočnému stolu.a hlavne rýchla príprava.
ancicka
chutí to dobré,ale vegetu by som vedávala.Namiesto vegety iba soľ.
douglas
Suhlasim s @ancicka ohladne vegety... moje Velkonocne hrudky uz su hotove; Moj manzel, aj ako neSlovak, ich miluje a Velka noc bez nich- to nejde! Robila som klasicky naslano, este s provensalskym korenim susenym a s cerstvymi bylinkami. Od niektoreho Varechaca som sa poucila, ze hrudky sa mozu zapiect, tak som to zkusila, a vysli docela OK. Prajem krasne a pokojne Velkonocne sviatky ;).
elena1
Ja som vyskúšala syreček tento rok prvý krát, cítila som tam zvláštnu chuť vajec. Tu v okolí Nitry sa syreček na Veľkú noc nerobil, tak možno preto nám veľmi nechutil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia