Veľkonočný slaný tvarohový koláč - slaný cheesecake

Autor receptu: jurajpower

Tento "syrovník" je tradičným Veľkonočným pokrmom , ktorý sa zvykne pripravovať v najvýchodnejších častiach Slovenska.

24
porcií
5 minút
príprava
50-60 minút
na 200-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny zmiešame.
  2. Vlejeme do formy na pečenie. Ja som použil s otvorom uprostred. Tradične sa používa okrúhla bez otvoru. Formu si môžeme vymastiť, v prípade použiť s nepriľnavým povrchom.
  3. Pečieme 50-60 min vo vyhriatej rúre. Prvých 15 min na teplotu 200 stupňov so zapnutým vrchným aj spodným vyhrievacím telesom, zvyšok času znížime na 180 stupňov a stačí spodné vyhrievacie teleso. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Podávalo sa to k páske, šunke, klobáske a ostatným veľkonočným špecialitám po posvetení v kostole.