Veľkonočný slaný tvarohový koláč - slaný cheesecake
Autor receptu: jurajpower
Tento "syrovník" je tradičným Veľkonočným pokrmom , ktorý sa zvykne pripravovať v najvýchodnejších častiach Slovenska.
24 porcií |
5 minút príprava |
50-60 minút na 200-180 °C |
Postup
- Všetky suroviny zmiešame.
- Vlejeme do formy na pečenie. Ja som použil s otvorom uprostred. Tradične sa používa okrúhla bez otvoru. Formu si môžeme vymastiť, v prípade použiť s nepriľnavým povrchom.
- Pečieme 50-60 min vo vyhriatej rúre. Prvých 15 min na teplotu 200 stupňov so zapnutým vrchným aj spodným vyhrievacím telesom, zvyšok času znížime na 180 stupňov a stačí spodné vyhrievacie teleso. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Podávalo sa to k páske, šunke, klobáske a ostatným veľkonočným špecialitám po posvetení v kostole.