Veľkonočný baránok

tinusik17 - bez fotkytinusik17, 29. marca 2013
Veľkonočný baránok
Foto: tinusik17

Takže veľkonočný baranček. Ako tak sledujem čo sa robí za oknom, hodila by sa skôr zasnežená chalúpka, ale čo už :) Baránok troška Zobraziť celý popisTakže veľkonočný baranček. Ako tak sledujem čo sa robí za oknom, hodila by sa skôr zasnežená chalúpka, ale čo už :) Baránok troška skombinovaný s perníkovým cestom občas neuškodí, a polahodí to trošku aj na oko. Nech to nieje len nejaký kus koláča položený na tácke :))

1
porcia
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Perníkové cesto:
300 g
105 g
45 g
45 g
2
1 čl
1 čl
1 čl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si klasické piškótové cesto, a nalejeme ho do formy na barančeka. Upečieme a pekne necháme vychladnúť :)

  2. 2

    A teraz perníkové cesto. Zmiešame si suroviny a spracujeme cesto. Odložíme do druhého dňa. Potom si ho pekne rozvaľkáme, vykrojíme si požadovanú veľkosť "podstavca", a nejaké tie perníčky ako ozdobu :) Tých ozdôb som robila viac, len sa to nejak rýchle porozdávalo kade tade, ani som nestihla odfotiť :) A pekne upečieme.

  3. 3

    Keď máme všetko vychladnuté, môže sa začať zdobiť. Barančeka zdobíme snehom šľahaným nad parou. Perníkové cesto zdobíme obyčajnou cukrovou polevou, podľa vlastnej fantázie, zručností, atď :) Pridávam aj bližšie fotky, no pracovný postup pofotený nemám. Ospravedlňujem sa.

    Veľkonočný baránok - obrázok 3
  4. 4

    Cukrová poleva na perník: 200 g práškového cukru, 1 bielok. Vymiešame, ak je moc hustá, pridáme troška vriacej vody. Ak jej potrebujeme viac, tak ju postupne prirábame. Cukor preosejeme min. 3 krát :) Poleva na baránka: Šľahá sa 5 bielkov nad parou, a podľa potreby sa pridáva práškový cukor. Šľaháme do hladka :)

    Veľkonočný baránok - obrázok 4
  5. 5

    Konečný výsledok :) Na budúci rok bude hádam niečo lepšie :D

    Veľkonočný baránok - obrázok 5

Diskusia k receptu

violetacamorova
Je to velmi pekne a ani podla mna uz ani nemusi byt lepsie a dobre si skombinovala pernikove s piskotovym. A s tym pocasim mas velku pravdu je o nicom. Pekne sviatky.
mamatata2
Super nápad s perníkovým podstavcom, aj baranček je pekný. Budem sa inšpirovať, práve sa chystám tiež piecť.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Pekné. Si veľmi šikovná.
zdenkas
No teda pekná práca.Si fakt šikula.Vidno,že Ťa to baví.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia