Foto: tinusik17
Takže veľkonočný baranček. Ako tak sledujem čo sa robí za oknom, hodila by sa skôr zasnežená chalúpka, ale čo už :) Baránok troška Zobraziť celý popisTakže veľkonočný baranček. Ako tak sledujem čo sa robí za oknom, hodila by sa skôr zasnežená chalúpka, ale čo už :) Baránok troška skombinovaný s perníkovým cestom občas neuškodí, a polahodí to trošku aj na oko. Nech to nieje len nejaký kus koláča položený na tácke :))
porcia
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si klasické piškótové cesto, a nalejeme ho do formy na barančeka. Upečieme a pekne necháme vychladnúť :)
- 2
A teraz perníkové cesto. Zmiešame si suroviny a spracujeme cesto. Odložíme do druhého dňa. Potom si ho pekne rozvaľkáme, vykrojíme si požadovanú veľkosť "podstavca", a nejaké tie perníčky ako ozdobu :) Tých ozdôb som robila viac, len sa to nejak rýchle porozdávalo kade tade, ani som nestihla odfotiť :) A pekne upečieme.
- 3
Keď máme všetko vychladnuté, môže sa začať zdobiť. Barančeka zdobíme snehom šľahaným nad parou. Perníkové cesto zdobíme obyčajnou cukrovou polevou, podľa vlastnej fantázie, zručností, atď :) Pridávam aj bližšie fotky, no pracovný postup pofotený nemám. Ospravedlňujem sa.
- 4
Cukrová poleva na perník: 200 g práškového cukru, 1 bielok. Vymiešame, ak je moc hustá, pridáme troška vriacej vody. Ak jej potrebujeme viac, tak ju postupne prirábame. Cukor preosejeme min. 3 krát :) Poleva na baránka: Šľahá sa 5 bielkov nad parou, a podľa potreby sa pridáva práškový cukor. Šľaháme do hladka :)
- 5
Konečný výsledok :) Na budúci rok bude hádam niečo lepšie :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu