Veľkonočný baránok
Autor receptu: tinusik17
Takže veľkonočný baranček. Ako tak sledujem čo sa robí za oknom, hodila by sa skôr
zasnežená chalúpka, ale čo už :) Baránok troška skombinovaný s perníkovým cestom
občas neuškodí, a polahodí to trošku aj na oko. Nech to nieje len nejaký kus koláča
položený na tácke :))
1 porcia |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si klasické piškótové cesto, a nalejeme ho do formy na barančeka. Upečieme a pekne necháme vychladnúť :)
- A teraz perníkové cesto. Zmiešame si suroviny a spracujeme cesto. Odložíme do druhého dňa. Potom si ho pekne rozvaľkáme, vykrojíme si požadovanú veľkosť "podstavca", a nejaké tie perníčky ako ozdobu :) Tých ozdôb som robila viac, len sa to nejak rýchle porozdávalo kade tade, ani som nestihla odfotiť :) A pekne upečieme.
- Keď máme všetko vychladnuté, môže sa začať zdobiť. Barančeka zdobíme snehom šľahaným nad parou. Perníkové cesto zdobíme obyčajnou cukrovou polevou, podľa vlastnej fantázie, zručností, atď :) Pridávam aj bližšie fotky, no pracovný postup pofotený nemám. Ospravedlňujem sa.
- Cukrová poleva na perník: 200 g práškového cukru, 1 bielok. Vymiešame, ak je moc hustá, pridáme troška vriacej vody. Ak jej potrebujeme viac, tak ju postupne prirábame. Cukor preosejeme min. 3 krát :)
Poleva na baránka: Šľahá sa 5 bielkov nad parou, a podľa potreby sa pridáva práškový cukor. Šľaháme do hladka :)
- Konečný výsledok :) Na budúci rok bude hádam niečo lepšie :D