Veľkonočný zákusok
Veľkonočný zákusok

Veľkonočné vajíčka z báboviek fotorecept

herarecepty - fotkaHeraRecepty, 26. marca 2017. Komerčný recept.
35 minút
na 170 °C

Suroviny

1 hrnček
1/2 hrnčeka rozpustená
2 ks
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1 ČL vrchovatá
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy
Krém:
250 g
150 g
100 g
 tri rôzne odtiene




Postup

  1. 1

    Pripravte si formu na 6 malých báboviek, vymažte ju rastlinným tukom a vysypte polohrubou múkou. Rúru predhrejte na 170 °C.

  2. 2

    V kuchynskom robote s metlou vyšľahajte rastlinný tuk s cukrom a vajcami do krémovitej hmoty. V druhej miske zmiešajte obe múky a prášok do pečiva. Dôkladne premiešajte. Pridajte do misy robota a prilejte mlieko. Zmes opatrne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.

  3. 3

    Cesto nalejte do pripravenej formy. Pečte v predhriatej rúre zhruba 35 minút. Bábovky budú hotové, keď po zapichnutí do stredu vyjde špajľa čistá, neobalená cestom. Nechajte trochu vychladnúť a vyklopte z formy. Bábovky naukladajte na mriežku a počkajte, kým úplne nevychladnú.

    Veľkonočné vajíčka z báboviek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ čo budú bábovky chladnúť, pripravte si krém. Zmäknutú Heru vyšľahajte s cukrom do svetlého krému, šľahajte v robote na vysokej rýchlosti. Bude to trvať niekoľko minút. Potom pridajte mascarpone a ešte chvíľu spolu prešľahávajte. Krém rozdeľte na 4 diely. Jeden zostane svetlý, ostatné zafarbite rôznymi farbami.

    Veľkonočné vajíčka z báboviek (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladnutí bábovky rozrežte na dve časti. Pokiaľ bude treba, zrežte ich spodnú časť tak, aby k sebe vždy dve bábovky pasovali spodnou časťou.

    Veľkonočné vajíčka z báboviek (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Bábovky ponatierajte krémom. Použite tri farebné krémy, každú vrstvu vytvorte inou farbou. Naukladajte ich do tvaru vajíčka a nechajte hodinu stuhnúť v chladničke.

    Veľkonočné vajíčka z báboviek (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vytvarované vajíčka potrite zvonku krémom a dokončite tvarovanie vajíčka. Zatiaľ pracujte nahrubo, krém ešte nemusíte uhládzať. Dajte opäť na hodinu do chladničky. Krém stuhne a bude sa vyhládzať omnoho lepšie. Pracujte príborovým nožom alebo lyžičkou. Uhlaďte povrch vajíčok, spojte jednotlivé pruhy, na biele vajíčko môžete zdobiacim vreckom urobiť farebné bodky alebo pruhy.

    Veľkonočné vajíčka z báboviek (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nechajte v chladničke poriadne vychladnúť.

    Veľkonočné vajíčka z báboviek (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

martakv
Veľmi pekné a v podstate aj jednoduché, už len kúpiť formičky...:-)