Veľkonočné rezy

morenajea - fotkamorenajea, 7. októbra 2010
Veľkonočné rezy
Foto: morenajea

vhodné aj na Vianoce :)

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
5 pl horúca
1 ks
4 ks
250 g
2 ks
Krém:
2 ks
500 ml
200 ml
150 g
100 g
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme vajíčka, maslo, vanilku a horúcu vodu. Vymiešame husté cesto. Rozotrieme ho na vymúčený plech - ide to ztuha ale dá sa. Upečieme.

  2. 2

    Uvaríme hustý puding (dva pudingy a pol litra mlieka). Necháme trochu vychladnúť. Pridáme vymiešané maslo s cukrom a nakoniec vaječný likér. Hotový pudingový krém natrieme na cesto.

  3. 3

    Poukladáme piškódy na husto na pripravený korpus. Zvrchu ich trošku poprskáme rumom. Keďže som bola lenivá spravila som polevu tzv. "polotovarovú" do ktorej som pridala aj zvyšnú čokoládu z predošlého varenia. Vznikla mi dosť hustá zmes ktorá sa nedala pekne rozliať. Tak som ju iba "rozprskala" pomedzi piškódy. Vyzeralo to celkom pekne. Taká z núdze cnosť :)))

  4. 4

    Treba dať na chvíľu, aspoň hodinku - do chladničky. Tento tip mám od @Dena84 len som si recept trochu upravila, bo sa mi zdal moc sladký. Dokonca aj na obrázku vyzerá úplne inak :( možno si dám tú čokoládu patentovať :))) Prajem dobrú chuť !!!

Diskusia k receptu

torticka
Do tohto receptu sa isto hodí môj vaječný koňak, pretože je hustý. Ukladám si do KK. Urobím ho vtedy, keď rozriedim môj "vajčiak".
janger
Ta cokoladova poleva nahodou vyzera takto dobre, ved netreba stale tak isto ;-)! Kolacik je iste chutnucky, ved uz z neho na pekaci chyba poriadny kus :-))). Vyskusam.
evusik
tá z núdze cosť - to že si čokoládu iba rozprskala - ti vyšla veľmi dobre, mne sa to páči.... aj tá plnka z vaječným koňakom.... odkladám k Vianociam :-)
jeka
vyzera zaujímavo,dopiškoty nejde nijaky cukor?
morenajea
@jeka do cesta okrem vanilky žiadny cukor netreba. puding a čokoláda sú dosť sladučké.
nessy
tak toto vyzerá prudko jedlééé...
mima410
Super koláčik :) dnes som ho urobila a už je pol plechu preč ... A to žijem len s priateľom :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia