Foto: morenajea
vhodné aj na Vianoce :)
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
5 pl horúca |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
250 g |
|
2 ks |
|
Krém: | |
2 ks |
|
500 ml |
|
200 ml |
|
150 g |
|
100 g |
|
Na vrch: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme vajíčka, maslo, vanilku a horúcu vodu. Vymiešame husté cesto. Rozotrieme ho na vymúčený plech - ide to ztuha ale dá sa. Upečieme.
- 2
Uvaríme hustý puding (dva pudingy a pol litra mlieka). Necháme trochu vychladnúť. Pridáme vymiešané maslo s cukrom a nakoniec vaječný likér. Hotový pudingový krém natrieme na cesto.
- 3
Poukladáme piškódy na husto na pripravený korpus. Zvrchu ich trošku poprskáme rumom. Keďže som bola lenivá spravila som polevu tzv. "polotovarovú" do ktorej som pridala aj zvyšnú čokoládu z predošlého varenia. Vznikla mi dosť hustá zmes ktorá sa nedala pekne rozliať. Tak som ju iba "rozprskala" pomedzi piškódy. Vyzeralo to celkom pekne. Taká z núdze cnosť :)))
- 4
Treba dať na chvíľu, aspoň hodinku - do chladničky. Tento tip mám od @Dena84 len som si recept trochu upravila, bo sa mi zdal moc sladký. Dokonca aj na obrázku vyzerá úplne inak :( možno si dám tú čokoládu patentovať :))) Prajem dobrú chuť !!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu