vhodné aj na Vianoce :)
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 pl horúca | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| Krém: | |
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 500 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na vrch: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Múku zmiešame s práškom do pečiva. Pridáme vajíčka, maslo, vanilku a horúcu vodu. Vymiešame husté cesto. Rozotrieme ho na vymúčený plech - ide to ztuha ale dá sa. Upečieme.
- 2
 Uvaríme hustý puding (dva pudingy a pol litra mlieka). Necháme trochu vychladnúť. Pridáme vymiešané maslo s cukrom a nakoniec vaječný likér. Hotový pudingový krém natrieme na cesto.
- 3
 Poukladáme piškódy na husto na pripravený korpus. Zvrchu ich trošku poprskáme rumom. Keďže som bola lenivá spravila som polevu tzv. "polotovarovú" do ktorej som pridala aj zvyšnú čokoládu z predošlého varenia. Vznikla mi dosť hustá zmes ktorá sa nedala pekne rozliať. Tak som ju iba "rozprskala" pomedzi piškódy. Vyzeralo to celkom pekne. Taká z núdze cnosť :)))
- 4
 Treba dať na chvíľu, aspoň hodinku - do chladničky. Tento tip mám od @Dena84 len som si recept trochu upravila, bo sa mi zdal moc sladký. Dokonca aj na obrázku vyzerá úplne inak :( možno si dám tú čokoládu patentovať :))) Prajem dobrú chuť !!!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu