Foto: archaa
Zajačiky, kuriatka, vajíčka, sliepočky či barančeky... Už to u mňa chcelo niečo iné. A tak som si povedala, že túto Veľkú Noc bude u Zobraziť celý popisZajačiky, kuriatka, vajíčka, sliepočky či barančeky... Už to u mňa chcelo niečo iné. A tak som si povedala, že túto Veľkú Noc bude u nás včielka. Teda taký koláčik. Generálka už prebehla a tak ho možem odporučiť aj vám... Najviac práce zaberie ozaj len tá včielka samotná, a to aj tak len pár minút, inak je postup úplne jednoduchý. A keďže som ani neplánovala recept pridať, ospravedlňujem sa za jeho nie úplne skvostnú fotografiu. Keďže kúsok bol posledný, robila som, čo sa dalo.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
250 ml |
|
200 g |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1 bal (alebo prášok do pečiva) |
|
na vymazanie a vysypanie plechu |
|
Plnka: | |
500 ml |
|
600 g |
|
150 g |
|
2 bal |
|
100 g |
|
1 bal |
|
Okrem toho: | |
1 pohár (alebo broskyňový) |
|
6 ks |
|
1 ks |
|
Na včielky: | |
|
|
za hrsť |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto si upečieme (20 min na 200 °C) piškótu vo vymastenom a strúhankou vysypanom plechu. Necháme vychladnúť a potrieme polovicou džemu.
- 2
Z mlieka, pudingového prášku, kryštálového cukru a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Kým nám chladne otvoríme si kompót a scedíme ovocie. Šťavu zachytíme a odložíme zatiaľ bokom. Urobíme si včielky tak, že im rozpustenou čokoládou urobíme 3 prúžky na telíčku a pripneme krídelká z dvoch plátkov mandlí. Ja som si pred tým trošku ovocie špičkou noža narezala a do zárezu vpichla mandľový lupienok. S včielkami sa môžete spokojne vyhrať podľa fantázie. Urobiť im aj hlavičku z čokolády alebo očká.
- 3
Do vychladnutého pudingu primiešame tvaroh a maslo a dobre spolu vyšľaháme na hladkú plnku. Tú natrieme na džemom potretú piškótu. Prikryjeme alobalom alebo fóliou a odložime na chvíľu do chladničky.
- 4
Šťavu z kompótu doplníme (do potrebneho množstva podľa návodu k plátkovej želatíne) vodou a želatínu necháme nabobtnať. Pridáme zvyšný marhuľový džem a uvaríme želatínu. Tú nalejeme na koláč a ihneď ukladáme hotové včielky z ovocia. Necháme cez noc dobre stuhnúť a krájame rezy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem velmi pekne a nech chuti!
Veru velmi chutna a svieza Kombinacia. Zjedol sa velmi rychlo
Krasne dakujem za mily komentarik aj *!
Dakujeeeeem..
Darinka vdaka!
Dakujem velmi pekne:)
Vrela vdaka ako za mile slova tak aj za *
Dakujem...som rada ze sa paci.. srdecne pozdravujem!
Veľmi sa mi páči tvoj nápad, Slávka ! Naozaj také čosi svieže, chutné s jarnou tématikou sa veľmi hodí. Hviezdičkujem 5*, recept ukladám a pekne ďakujem!
Dakujem za komentarik. Urcite treba vyskusat...
Tesim sa ze sa recept paci...ano vcielka je svieza, chutna a super jarna! Dakujem za pochvalu a *!
Dakujem velmi pekne! Plech som pouzila klasicky velky :)
Drzim palce nech sa vydari a chuti :)