Vegánska čokoládová a banánová zmrzlina
Autor receptu: pumaamravec
Výborná zmrzlina bez použitia živočíšnych zložiek:) Pochutná si na nej každý, domáca
zmrzka je o niečom inom ako kúpená:)
Postup
- Na banánovú zmrzlinu si roztlačíme banány vidličkou a zmiešame s joyou, cukrom a šťavou z polky citróna.
- Na čokoládovu zmrzlinu zmiešame všetky ingrediencie dokopy. Ja používam tento sójový dezert z rakúskeho hoferu. Stačia 3 kelímky (toto balenie je 4x125 g). Ale je možné použiť vegánsky dezert akejkolvek značky, napr. Alpro soya....
- Vymixujeme metličkovým mixérom nech je zmrzlina nadýchaná. Dáme do mrazáku a minimálne každú polhodinku premiešame aby sa netvorili kryštáliky do stuhnutia. Alebo použijeme zmrzlinovač podľa návodu. Ja mám kitchenaid a neviem si ho vynachváliť a výsledok je profesionálny ;)