Vegánska čokoládová a banánová zmrzlina

Autor receptu: pumaamravec

Výborná zmrzlina bez použitia živočíšnych zložiek:) Pochutná si na nej každý, domáca zmrzka je o niečom inom ako kúpená:)

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na banánovú zmrzlinu si roztlačíme banány vidličkou a zmiešame s joyou, cukrom a šťavou z polky citróna.
  2. Na čokoládovu zmrzlinu zmiešame všetky ingrediencie dokopy. Ja používam tento sójový dezert z rakúskeho hoferu. Stačia 3 kelímky (toto balenie je 4x125 g). Ale je možné použiť vegánsky dezert akejkolvek značky, napr. Alpro soya....
  3. Vymixujeme metličkovým mixérom nech je zmrzlina nadýchaná. Dáme do mrazáku a minimálne každú polhodinku premiešame aby sa netvorili kryštáliky do stuhnutia. Alebo použijeme zmrzlinovač podľa návodu. Ja mám kitchenaid a neviem si ho vynachváliť a výsledok je profesionálny ;)