Vegan kávové guličky s prekvapením

Autor receptu: dora

Ahojte gazdinky, čo poviete na takéto chutné a zdravé predvianočné maškrtenie? Ja hovorím: áno! Mám rada recepty, z ktorých sa nepriberááá

15-20
porcií

Postup

  1. Najprv opražíme orechy nasucho. Lieskovce zvlášť a mix orechov zvlášť.
  2. Mix orechov nasekáme nadrobno. Kokosový cukor s vodou umiestnime nad plameň a miešame, kým nám nevznikne karamel (cca 3 - 4 min.). Tento karamel bude tekutejší ako ten klasický pre prítomnosť väčšieho množstva vody. Je to preto, aby sa nám potom lepšie delil a konzumoval. Do karamelu vsypeme nasekané orechy a premiešame, aby sa v ňom obalili. Vylejeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť a spevnieť. Potom nalámeme, podelíme na malé kúsočky.
  3. V mixéri najprv rozmixujeme na prášok všetky opražené lieskovce, odoberieme 30 g na obaľovanie, k zvyšným pridáme datle, instantnú kávu a javorový sirup. Mixujeme pokiaľ nám nevznikne hustá lepkavá hmota.
  4. Formujeme guličky tak, že si najprv vezmeme kus cesta, doň vložíme kúsok skaramelizovaných orechov a zatvoríme. Obaľujeme v mletých orechoch.