Dong Po bocik moderna verzia

2010 - bez fotky2010, 24. marca 2011
Dong Po bocik moderna verzia
Foto: 2010

V modernej sme pouzili menej mastny a pripravu sme zjednodusili a pouzili "master stock" zo Sanghajskej kury.

15 minut minút
príprava
3 hodiny minút
tepelná úprava

Suroviny

1kg
250ml
250 ml
5 cm
4 struciky




Postup

  1. 1

    Menej mastny bocik s kozou nakrajame na kocky a previazeme spagatom dost pevne aby sa nam pri dlhej uprave nerozpadol ( druha alternativa je kocky zatazit). Bociky dame do vriacej vody na 5 minut obarit. Vyberieme a odlozime na stranu.

    Dong Po bocik moderna verzia - obrázok 1
  2. 2

    V Cine pouzivaju hlinene nadoby na tuto pripravu . Nalejeme do nadoby " master stock" dame do varu vlozime kozou dolu zviazane bocikove kocky . Znizime plamen a dusime cca 1.5 hodiny. Opatrne otocime naopak a dusime dalsiu 1.5 hodinu. Pridame sahoxin vino a vodu podla potreby. Mozeme zahustit tak ze vyberieme bocik a zredukujeme vyvar alebo pridame lyzicu maizeny.

    Dong Po bocik moderna verzia - obrázok 2
  3. 3

    V restauraciach pouzivaju vela urychlovacich postupov lebo je zdlhave pripravit . Napriklad do woku na olej dame bocik a oprazime so vsetkych stran skoro do chrumkava a az potom dame do master stock dusit.

Diskusia k receptu

2010
Verzia z Macau , bocik v celku zatazeny do ladnicky vychladnut, potom na platnu zapiect vrch.


marcy
no,toto sme robili z vlastnej hlavy ( víno bolo husté,jazyk fialový...nepamätám odrodu,bo alkohol vyberá muž ) na chate v remoske a mysleli sme ,že akí sme šikovníííí :o) vskutku lahôdka s našľahaným pyré,či domácim chlebík...
2010
Vyborny aj s bok choy , shitaki a tekvicovo, mrkovym pyre s vela cesnakom.




slavka2012
Velmi pekny recept, ja som poznala iba verziu z woku. Cinsky kameninovy varny hrniec mam, dobre vari aj na varnej doske, vyskusam. A dodatocne foto su tiez inspirativne. Vdaka.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia