Varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Rozmýšľala som, čo spravím mojim chlapom na Silvestra a rozhodla som sa pre varené bravčové pliecko obalené v údenej paprike, nechala som ho stuhnúť a vychladnúť 24 hodín v chladničke, dnes sme ochutnali na raňajky a chuť má ako údené mäsko. Ostatné dobroty na Silvestra chystá môj priateľ, tak sa mám na čo tešiť :-)

1 dávka pre viac osô
porcia
10 minút
príprava
90 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistila som jednu celú hlavičku cesnaku.
  2. Bravčové pliecko som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou,.....
  3. ...husto som ho prešpikovala cesnakom,...
  4. ...položila som ho do hrnca,...
  5. ...pridala som soľ, u mňa 1 PL, každý podľa svojej chuti si dá,...
  6. ......pridala som cesnak a už nič iné, žiadne koreniny, ani bylinky ani cibuľa do tohoto receptu nepatria,...
  7. .zaliala som dostatočným množstvom studenej vody, aby bolo pliecko ponorené pod vodou aspoň 5 cm i viac, priviedla som pomaly do varu, piebežne som zbierala penu, aby som mala čistý vývar, ktorý som použila na polievku, varila som na strednom plameni do mäkka, odskúšala som pichnutím vidličky do mäska, ked vošla ľahko, pliecko som vybrala. Uvarilo sa u mňa do mäkka za 90 minút.
  8. Uvarené pliecko som nechala mierne vychladnúť,...
  9. ...zatiaľ som na dostatočne veľký kus alobalu nasypala mletú údenú červenú papriku, na papriku som položila uvarené pliecko...
  10. ...na ktoré som nasypala hojne údenej papriky....
  11. ..a pevne zabalila do alobalu, dala som ho do chladničky vychladiť a dobre vytuhnúť.
  12. Dnes malo pliecko na raňajky premiéru, pokrájala som hotové pliecko na plátky hrubé asi 3 mm, podávala som ho na šaláte z poľníčka.
  13. látky hrubé asi 3 mm, podávala som ho na šaláte z poľníčka. záber zblízka: je dobre vidno špikovanie cesnakom, paprikový obal na povrchu a aj to, že mäsko nie je tučné, tuk sa vyvaril do značnej miery, použila som ho aj s vývarom a cesnakom na prípravu polievky zo šampiňónov s tymiánom. Príprava je veľmi jednoduchá, mäsko získalo za 24 hodín príjemnú údenú chuť aj vo vnútri, zdôraznenú na povrchu, je to výborný domáci výrobok, ktorému sa tie kúpené z obchodu nevyrovnajú, pričom ide o lacnú sviatočnú pochúťku, doma malo toto pliecko veľký úspech už na raňajky pri ochutnávke, vrelo odporúčam vyskúšať. prajem Dobrú chuť :-)