Varená bábovka

denyany - fotkadenyany, Košice, 29. januára 2013

No, ona je aj pečená... Recept mám už dlho z nejakého časopisu. Zo zvedavosti som ju urobila a chutila nám. Je iná ako klasická bábovka, ale je chutná. Veď uvidíte, ak vyskúšate.

15 bez chladenia minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

150 g
150 g
250 g
250 ml
2 PL
1 ks
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mlieko, maslo, cukor, vanilku a kakao dáme do hrnca a na miernom ohni privedieme k varu za stáleho miešania. Chvíľku povaríme - 2 minútky.

  2. 2

    Vzniknutú hmotu necháme schladiť, zatiaľ si formu na bábovku vymažeme tukom(olejom) a vysypeme múkou.

  3. 3

    Do vychladnutej hmoty primiešame vajce a múku s PDP a vylejeme do formy.

  4. 4

    Pozor! Rúru nezapíname skôr! Formu s cestom dáme do studenej rúry, až vtedy zapneme, nastavíme na 150 stupňov a 1 hodinu pečieme. Upečenú bábovku vyklopíme, dekorujeme podľa vlastnej chuti práškovým cukrom, cukrovou alebo čokoládovou polevou alebo aj nemusíme, komu ako chutí.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ja poznám túto bábovku pod názvom - varená-pečená-zjedená.