Varená bábovka

Autor receptu: denyany

No, ona je aj pečená... Recept mám už dlho z nejakého časopisu. Zo zvedavosti som ju urobila a chutila nám. Je iná ako klasická bábovka, ale je chutná. Veď uvidíte, ak vyskúšate.

15 bez chladenia minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Postup

  1. Mlieko, maslo, cukor, vanilku a kakao dáme do hrnca a na miernom ohni privedieme k varu za stáleho miešania. Chvíľku povaríme - 2 minútky.
  2. Vzniknutú hmotu necháme schladiť, zatiaľ si formu na bábovku vymažeme tukom(olejom) a vysypeme múkou.
  3. Do vychladnutej hmoty primiešame vajce a múku s PDP a vylejeme do formy.
  4. Pozor! Rúru nezapíname skôr! Formu s cestom dáme do studenej rúry, až vtedy zapneme, nastavíme na 150 stupňov a 1 hodinu pečieme. Upečenú bábovku vyklopíme, dekorujeme podľa vlastnej chuti práškovým cukrom, cukrovou alebo čokoládovou polevou alebo aj nemusíme, komu ako chutí.