Varená bábovka
Autor receptu: denyany
No, ona je aj pečená... Recept mám už dlho z nejakého časopisu. Zo zvedavosti som ju urobila a chutila nám. Je iná ako klasická bábovka, ale je chutná. Veď uvidíte, ak vyskúšate.
15 bez chladenia minút príprava |
60 minút na 150 °C |
Postup
- Mlieko, maslo, cukor, vanilku a kakao dáme do hrnca a na miernom ohni privedieme k varu za stáleho miešania. Chvíľku povaríme - 2 minútky.
- Vzniknutú hmotu necháme schladiť, zatiaľ si formu na bábovku vymažeme tukom(olejom) a vysypeme múkou.
- Do vychladnutej hmoty primiešame vajce a múku s PDP a vylejeme do formy.
- Pozor! Rúru nezapíname skôr! Formu s cestom dáme do studenej rúry, až vtedy zapneme, nastavíme na 150 stupňov a 1 hodinu pečieme. Upečenú bábovku vyklopíme, dekorujeme podľa vlastnej chuti práškovým cukrom, cukrovou alebo čokoládovou polevou alebo aj nemusíme, komu ako chutí.