Foto: domi454
Tento rok som si povedala, že vianočné vysokokalorické dobroty urobím zdravším spôsobom. Múku som vždy nahradila špaldovou múkou, cukor datľovým sirupom, Palmarín či Heru Zobraziť celý popisTento rok som si povedala, že vianočné vysokokalorické dobroty urobím zdravším spôsobom. Múku som vždy nahradila špaldovou múkou, cukor datľovým sirupom, Palmarín či Heru pravým alebo kokosovým maslom, várovú čokoládu 85 % čokoládou atď. Prvým pokusom boli najobľúbenejšie vanilkové rožky. Dokonca brat povedal, že mu chutia viac ako klasické :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Múku, maslo, žĺtok a mleté vlašské orechy s datľovým sirupom (podľa chuti) spracujeme na cesto. Necháme odstáť 2-3 hodiny.
- 3
Keď cesto vyberieme, robíme malé rožteky, ktoré naukladáme na plech a pečieme v trúbe do zlatista (180 °C).
- 4
Po upečení obalíme v stéviovom cukre zmiešanom s pravou vanilkou.
- 5
Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Takže chutnejšie asi nebudú...
www.sweet-family.sk/aktuality/stevi-cukor.html?page_id=776...
Aha, ja kupujem čistú práškovú stéviu v takej veľkej dóze, majú aj v DMke, jedna lyžička zodpovedá lyžičke cukru. Ja takto pečiem kvôli synovcovi, ktorý by mal obmedziť cukor a pšenicu. Dobrú špaldovú múku nájdeš v Kauflande, je o polovicu lacnejšia ako v DM a rýchlo sa predáva, takže je čerstvá. Vyrába Mlyn PD Sokolce, robia aj bielu, aj celozrnnú, hladkú, polohrubú aj hrubú.
PS: Zabudla som pochváliť, krásne rožteky a veľmi pekná fotka.