Vanilkové rožky - zdravšie a chutnejšie

domi454 - fotkadomi454, 25. decembra 2016
Vanilkové rožky - zdravšie a chutnejšie
Foto: domi454

Tento rok som si povedala, že vianočné vysokokalorické dobroty urobím zdravším spôsobom. Múku som vždy nahradila špaldovou múkou, cukor datľovým sirupom, Palmarín či Heru Zobraziť celý popisTento rok som si povedala, že vianočné vysokokalorické dobroty urobím zdravším spôsobom. Múku som vždy nahradila špaldovou múkou, cukor datľovým sirupom, Palmarín či Heru pravým alebo kokosovým maslom, várovú čokoládu 85 % čokoládou atď. Prvým pokusom boli najobľúbenejšie vanilkové rožky. Dokonca brat povedal, že mu chutia viac ako klasické :)

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
140 g
70 g mleté
1 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Vanilkové rožky - zdravšie a chutnejšie - obrázok 1
  2. 2

    Múku, maslo, žĺtok a mleté vlašské orechy s datľovým sirupom (podľa chuti) spracujeme na cesto. Necháme odstáť 2-3 hodiny.

  3. 3

    Keď cesto vyberieme, robíme malé rožteky, ktoré naukladáme na plech a pečieme v trúbe do zlatista (180 °C).

  4. 4

    Po upečení obalíme v stéviovom cukre zmiešanom s pravou vanilkou.

  5. 5

    Dobrú chuť!

    Vanilkové rožky - zdravšie a chutnejšie - obrázok 5

Diskusia k receptu

bubaya
Do stéviového cukru je dobre pridať trochu obyčajného. Niekto cíti nahorkastú pachuť zo stévie, a týmto sa jeho jazýček oklame. Mám to vyskúšané.
martamm
Krásne vyzerajú Tvoje rožteky, tiež uprednostňujem tento štýl maškrtenia, len mám potom problém s tým, že ostatní členovia rodiny to nechcú konzumovať. Tvoj tecept si al ukladám, príležitostne si ich upečiem pre seba :))))
bubaya
@Angelheart (27.12.2016 14:07)

Aha, ja kupujem čistú práškovú stéviu v takej veľkej dóze, majú aj v DMke, jedna lyžička zodpovedá lyžičke cukru. Ja takto pečiem kvôli synovcovi, ktorý by mal obmedziť cukor a pšenicu. Dobrú špaldovú múku nájdeš v Kauflande, je o polovicu lacnejšia ako v DM a rýchlo sa predáva, takže je čerstvá. Vyrába Mlyn PD Sokolce, robia aj bielu, aj celozrnnú, hladkú, polohrubú aj hrubú.
bubaya
@Bubaya (28.12.2016 09:44)

PS: Zabudla som pochváliť, krásne rožteky a veľmi pekná fotka.
masa80
Ja som taktiez inovovalaja som ich obalovala v kokosovom cukre a mózem konstatovat.ze aj navsteve viac chutili tie zo spaldovej muky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia