Vanilkové rožky - zdravšie a chutnejšie
Autor receptu: domi454
Tento rok som si povedala, že vianočné vysokokalorické dobroty urobím zdravším spôsobom. Múku som vždy nahradila špaldovou múkou, cukor datľovým sirupom, Palmarín či Heru pravým alebo kokosovým maslom, várovú čokoládu 85 % čokoládou atď. Prvým pokusom boli najobľúbenejšie vanilkové rožky. Dokonca brat povedal, že mu chutia viac ako klasické :)
4 porcie |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Múku, maslo, žĺtok a mleté vlašské orechy s datľovým sirupom (podľa chuti) spracujeme na cesto. Necháme odstáť 2-3 hodiny.
- Keď cesto vyberieme, robíme malé rožteky, ktoré naukladáme na plech a pečieme v trúbe do zlatista (180 °C).
- Po upečení obalíme v stéviovom cukre zmiešanom s pravou vanilkou.
- Dobrú chuť!