Foto: polepetko
Tento recept sa v našej rodine robí pravidelne na vianoce. Je to skvelé trvanlivé pečivo po ktorom sa každý oblizuje.
Postup
-
1
Z preosiatej múky, acidofilného mlieka a na kocky nakrájanej Hery vypracujeme cesto (mierne lepí). Cesto necháme aspoň na 2 hodiny odpočínúť v chladničke.
-
2
Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce, ktoré naplníme slivkovým lekvárom.
-
3
Rohy zlepíme k sebe. Aby sme nemuseli rohy potierať vodou alebo iným "lepidlom", robím to tak, že najprv prehnem jeden roh tak, aby sa omočil v lekvári, vrátim ho späť, založím druhý roh a prilepím naň prvý roh.
-
4
Rožky upečieme. Hotové sú vtedy, keď sú rohy alebo aj celé rohlíčky mierne do zlata. Po upečení ich ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť :)
Skusim ich urcite budu super......dik za receptik polepetko
cesto nechám oddýchnuť v chladničke cez noc..
jednoduché..lacné..chutné..trvanlivé..