Vanilkové rožky z kyslého mlieka
	        Autor receptu: polepetko
	         
	        
	        Tento recept sa v našej rodine robí pravidelne na vianoce. Je to skvelé trvanlivé pečivo po 
ktorom sa každý oblizuje.
Postup
- Z preosiatej múky, acidofilného mlieka a na kocky nakrájanej Hery vypracujeme cesto (mierne lepí). Cesto necháme aspoň na 2 hodiny odpočínúť v chladničke. 
 - Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce, ktoré naplníme slivkovým lekvárom.
 - Rohy zlepíme k sebe. Aby sme nemuseli rohy potierať vodou alebo iným "lepidlom", robím to tak, že najprv prehnem jeden roh tak, aby sa omočil v lekvári, vrátim ho späť, založím druhý roh a prilepím naň prvý roh.
 - Rožky upečieme. Hotové sú vtedy, keď sú rohy alebo aj celé rohlíčky mierne do zlata. Po upečení ich ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť :)