Vanilkové rožky z kyslého mlieka

Autor receptu: polepetko

Tento recept sa v našej rodine robí pravidelne na vianoce. Je to skvelé trvanlivé pečivo po ktorom sa každý oblizuje.

Postup

  1. Z preosiatej múky, acidofilného mlieka a na kocky nakrájanej Hery vypracujeme cesto (mierne lepí). Cesto necháme aspoň na 2 hodiny odpočínúť v chladničke.
  2. Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce, ktoré naplníme slivkovým lekvárom.
  3. Rohy zlepíme k sebe. Aby sme nemuseli rohy potierať vodou alebo iným "lepidlom", robím to tak, že najprv prehnem jeden roh tak, aby sa omočil v lekvári, vrátim ho späť, založím druhý roh a prilepím naň prvý roh.
  4. Rožky upečieme. Hotové sú vtedy, keď sú rohy alebo aj celé rohlíčky mierne do zlata. Po upečení ich ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Dobrú chuť :)