8
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    Múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme postrúhané maslo, cukor, soľ, žĺtky a s mliekom vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Každú časť cesta osobitne vyvaľkáme a upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. 
- 2
Upečené pláty cesta naplníme teplou plnkou, spojíme, povrch posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom a vychladnutý koláč pokrájame na rezy. 
- 3
Plnka: v troche mlieka rozmiešame maizenu a žĺtky. Ostatné mlieko dáme spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom zovrieť. Do vriaceho mlieka za stáleho miešania pomaly prilejeme studené mlieko s maizenou a žĺtkami a uvaríme hustý krém. Do uvareného zamiešame po troche maslo a ešte chvíľu miešame. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2






 
 


Diskusia k receptu