Vaľkaná štrúdľa
Autor receptu: olga42
Je to výborná štrudla bez vyťahovania,takže to zvladne aj neskusená gazdinka.Vyskušajte odporučam.
30-35 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Muku preosejeme.V šalke rozrobime vodu,ocot ,vajičko ,štipku soli.Vylejeme do muky a zamiesime cesto.Cesto dáma a 2 hodiny do chladničky.Zatial si postruhame umyte jablčka aj s kožou.Umelieme mak.Cesto rozdelíme na dve časti.Jednu čast vyvaľkame,pierkom potreme rozpusteným tukom,rozložíme polovičku nastruhaných jablk,troška posypeme struhankou,posypeme makom,môžeme posypat škoricovým cukrom,a dobre posypeme kryštalovýn cukrom ak su jablká kysle.Včetko zatočíme.Prenesieme na plech.Potreme tukom,alebo mliekom.Druhu časť cesta urobíme tak isto ako prvu.Dame piecť na 200st. na 20minut.Upečenú štrudlu pocukrijeme praškovým cukrom.Prajem dobru chuť.