Foto: lubica351
štrúdlu v našej rodine milujú všetci už roky. Starká ju robila ale ťahanú. Bohužiaľ starká už nie je medzi nami a tak som od Zobraziť celý popisštrúdlu v našej rodine milujú všetci už roky. Starká ju robila ale ťahanú. Bohužiaľ starká už nie je medzi nami a tak som od staršej susedky získala tento recept a veru je štrúdla ako od mojej starkej..snáď bude chutiť aj vám :-)
Postup
-
1
Cesto: všetky suroviny zmiešame, tuk použijeme roztopený a bochník odložíme na hodinku do chladničky
-
2
Po hodine si bochník rozdelíme na 4 kusy. Dosku si dobre pomúčime a cesto rozvalkáme na tenučký plát
-
3
použime plnku podľa chuti ja najčastejšie makovo-jablkovú, pridám hrozienka, asi 3-4 polievkove lyžice kryštálového cukru a asi 6 polievkových lyžíc roztopeného tuku. Potom cesto zrolujem a preložím na suchý plech
-
4
Takto si pripravím 4 štrúdle, možete použiť aj rôzne plnky a tak mať každú inú. štrúdle na plechu, ešte polejem roztopeným tukom, asi 5-6 polievkových lyžíc a dám piecť. Ja to chvíľu pečiem pri teplote 180 stupňov a potom znížim na 150 stupňov. Pečiem to odoka, takže presne čas odhadnúť neviem.
-
5
Pečiem pekne do ružova
-
6
Nechám vychladnúť a pred podávaním posypem cukrom. Dobrú chuť vám želám :-)
teraz budu ceresne, tak ceresnova s makom bude ako lusk
Kto mi poradí,ako spravím na d mäkčeň?
Mne by v tom prípade stačilo robiť z polovičnej dávky
aj odo mňa vďaka
teraz budu ceresne, tak ceresnova s makom bude ako lusk
Kto mi poradí,ako spravím na d mäkčeň?
Mne by v tom prípade stačilo robiť z polovičnej dávky
aj odo mňa vďaka