Vaľkaná štrúdľa - ako od starej mamy ťahaná

Autor receptu: lubica351

štrúdlu v našej rodine milujú všetci už roky. Starká ju robila ale ťahanú. Bohužiaľ starká už nie je medzi nami a tak som od staršej susedky získala tento recept a veru je štrúdla ako od mojej starkej..snáď bude chutiť aj vám :-)

Suroviny

Postup

  1. Cesto: všetky suroviny zmiešame, tuk použijeme roztopený a bochník odložíme na hodinku do chladničky
  2. Po hodine si bochník rozdelíme na 4 kusy. Dosku si dobre pomúčime a cesto rozvalkáme na tenučký plát
  3. použime plnku podľa chuti ja najčastejšie makovo-jablkovú, pridám hrozienka, asi 3-4 polievkove lyžice kryštálového cukru a asi 6 polievkových lyžíc roztopeného tuku. Potom cesto zrolujem a preložím na suchý plech
  4. Takto si pripravím 4 štrúdle, možete použiť aj rôzne plnky a tak mať každú inú. štrúdle na plechu, ešte polejem roztopeným tukom, asi 5-6 polievkových lyžíc a dám piecť. Ja to chvíľu pečiem pri teplote 180 stupňov a potom znížim na 150 stupňov. Pečiem to odoka, takže presne čas odhadnúť neviem.
  5. Pečiem pekne do ružova
  6. Nechám vychladnúť a pred podávaním posypem cukrom. Dobrú chuť vám želám :-)