Valentínsky koláč

jansam - fotkajansam, 17. decembra 2014

Náš obľúbený,nielen na "Valentína"...... :-D

Suroviny

5 ks
1 hrnček
8 lyžíc
8 lyžíc
1 a 2/3 hrnčeka
1 ks
2 lyžice
Puding:
4 hrnčeky
2 ks
6 lyžičiek
1 ks
Poleva:
2 tégliky
2 - 3 lyžice
2 ks




Postup

  1. 1

    1 hrnček = 2,5 dcl Do rozšľahaných bielkov postupne pridáme kryšt.cukor a vyšľaháme tuhý sneh.Postupne doň pridáme žltky,olej,vodu a múku spolu s práškom do pečiva.Na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech vylejeme 2/3 cesta. Do zvyšnej tretiny primiešame kakao a pomaly ho rovnomerne rozvrstvíme na svetlé cesto.Nakoniec lyžicou rovnomerne rozložíme do cesta uvarený a vychladnutý puding a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry.Upečený,ešte horúci koláč polejeme polevou z pochúť.smotany.Necháme ho dobre vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia