Valentínske srdiečka

Autor receptu: merylin

Valentínske srdiečka pečiem väčšinou na sviatok Valentína, ale aj inokedy sú naozaj dobré a je to ľahké , zvládne to i začiatočnička.

20
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Lístkové cesto rozváľkame na pomúčenej doske na plát hrubý 3 mm .Formičkou z neho vykrojíme 20 srdiečok. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a upečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňoch v elektrickej trúbe asi 20 minút.Necháme vychládnuť.Potom ich prekrojíme vodorovne. Plnka:Smotanu na šľahanie a vanilkový cukor zmiešame a vyšľaháme tuhú šľahačku.Vmiešame do nej kyslú smotanu osladenú práškovým cukrom a nakoniec pridáme stužovač a vyšľaháme.Spodný diel srdiečka potrieme džemom potom naplníme plnkou.Na vrch si dáme ozdobu šľahačkové hviezdičky ,alebo môžeme ich iba pocukrovať s práš.cukrom.