Valentínske potešenie (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Tento valentínsky recept je improvizácia z viacerých receptov. Kto nemá formičky srdiečok
môže si ich pripraviť na plechu a srdiečka vykrojiť s vykrajovátkami /vtedy však ako
správne matky - "dojížďáčky" musíme si uvedomiť, že všetky tie zbytky sú naše :-) a tie
kilečká potom tiež :-)
6 porcií |
30 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup
- teflónové formičky v tvare srdca vymažeme maslom a vysypeme múkou
- pripravíme si piškótové cesto:
2žĺtky+2PL kryštálového cukru šľaháme do penista, pridáme teplú vodu, olej, múku a kakao. Nakoniec vyšľahaný sneh z 2 bielkov.
- vylejeme do formičiek cca do jednej tretiny
- upečieme na 180°C cca 10-12 min, necháme vychladnúť.
- Keď vychladne, pripravíme zmes nasledovne:
do hrnčeka nasypeme želatínu 10g /1/2balenia/ zalejeme cca 1/2 dcl mlieka. Medzitým ako želatína napučí, vyšľaháme si 1 šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom podľa chuti,
po napučaní želatínu rozpustíme, pozor NEVARIŤ !!! pridáme do nej trocha vyšľahanej šľahačkovej zmesy, opatrne nahrejeme a pridáme k ostatnej šľahačke, do ktorej vmixujeme celé balenie mascarpone, uhľadíme do formičiek a dáme do chladu.
- Mrazenú lesnú zmes s vanilkovým cukrom a trochou tekutiny zahrejeme, počkáme keď sa voda odparí, vychladne a VYCHLADNUTOU zmesou zalejeme srdiečka.
- Hotovo, môžeme podávať...