Valentínske potešenie (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Tento valentínsky recept je improvizácia z viacerých receptov. Kto nemá formičky srdiečok môže si ich pripraviť na plechu a srdiečka vykrojiť s vykrajovátkami /vtedy však ako správne matky - "dojížďáčky" musíme si uvedomiť, že všetky tie zbytky sú naše :-) a tie kilečká potom tiež :-)

6
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. teflónové formičky v tvare srdca vymažeme maslom a vysypeme múkou
  2. pripravíme si piškótové cesto: 2žĺtky+2PL kryštálového cukru šľaháme do penista, pridáme teplú vodu, olej, múku a kakao. Nakoniec vyšľahaný sneh z 2 bielkov.
  3. vylejeme do formičiek cca do jednej tretiny
  4. upečieme na 180°C cca 10-12 min, necháme vychladnúť.
  5. Keď vychladne, pripravíme zmes nasledovne: do hrnčeka nasypeme želatínu 10g /1/2balenia/ zalejeme cca 1/2 dcl mlieka. Medzitým ako želatína napučí, vyšľaháme si 1 šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom podľa chuti, po napučaní želatínu rozpustíme, pozor NEVARIŤ !!! pridáme do nej trocha vyšľahanej šľahačkovej zmesy, opatrne nahrejeme a pridáme k ostatnej šľahačke, do ktorej vmixujeme celé balenie mascarpone, uhľadíme do formičiek a dáme do chladu.
  6. Mrazenú lesnú zmes s vanilkovým cukrom a trochou tekutiny zahrejeme, počkáme keď sa voda odparí, vychladne a VYCHLADNUTOU zmesou zalejeme srdiečka.
  7. Hotovo, môžeme podávať...