Foto: majculanda
Aj na Valentína som sa pustila do pečenia a výsledok bol takýto...
na 215 °C
Suroviny
7 ks |
|
7 PL |
|
7 PL |
|
1/2 balíčka |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
3-4 PL |
|
100 g |
|
0,5 litra |
|
2 balíčky |
|
1-2 konzervy |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme korpus: bielky vyšľaháme do tuha s cukrom aj vanilkovým, zvlášť si vymiešame žĺtky s olejom... keď máme bielky tuhé zamiešame najprv žĺtky a potom aj múku a kypriaci prášok... Cesto nalejeme do formy a pečieme pri 215 stupňoch cca 30 minút
-
2
z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hustý krém.... po vychladnutí pridáme heru a vymixujeme hladký krém... krém rozdelíme na 2 časti a do jednej časti vmiešame kakao a čokoládu nasekanú na kúsky...
-
3
vychladnutý korpus rozrežeme a na rozrezanej časti natrieme džemom... na džem natrieme čokoládový krém a položíme naň druhú časť korpusu...
-
4
vrch korpusu natrieme džemom a celý potrieme zvyšným vanilkovým krémom... poukladáme jahody a zalejeme želatínou (ja ju varím podľa návodu v jahodovej šťave ktorá mi ostane z konzervy)... boky torty obsypeme kokosom a ozdobíme šľahačkou. Necháme stuhnúť v chlade aspoň pol hodiny.
-
5
Dobrú chuť ! :)
miskalka1 tvoja čokomandarínková vyzerá veľmi chutne táto bola tiež pre Peťka ale môjho, možno v nás chlapi s týmto menom prebúdzajú inšpiráciu ;)
Mam len.guľatu formu s priemerom.21 cm mam mnozstvo prosim upravit alebo mozem ponechat dakujem
Jestli mohu poradit, tak určitě malý, sáčkový.
Potom som rozmyslala ze k 0,5l mlieku asi maly :D Dakujem Vam velmi pekne
chcem sa spýtať akú šlahačku ste dávali aby to vydržalo ?? dakujem za odpoved .