Foto: sneica
Tento červený zamatový koláč je vhodny pre deň,svätého Valentína...
porcií
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
2 ks |
|
1 šalka |
|
1,5 šalky |
|
0,5 šalky |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
1 lyžička |
|
plnka: | |
2 ks |
|
120 g |
|
200 g (tuk) |
|
poťah: | |
75 g |
|
125 g |
|
125 g |
|
|
Postup
-
1
V mise, šľaháme cmar maslo a cukor, až do peny. Trvá to 5-8 minút a potom pridame vajcia, jeden po druhom...
-
2
necháme krátko miešať, pridame kávu, kakao a červenú farbu a zmiešame tiež do cmarovej zmesi. Spojte suché ingrediencie dohromady, múku, soľ a sódu. Teraz pridajte múku do cmarovej zmesi a šľahajte pomaly...
-
3
Nalejte cesto do vymastenej formy a vložte piecť do rúry na 40 minút.Treba si odsledovať.
-
4
zatiaľ si nad parou vyšľaháme 2 vajíčka s cukrom do zhustnutia a necháme vychladnúť,neskor všľaháme maslo...plnke neviem odolať,mňam...:)
-
5
kým sa nám vychladí korpus aj plnka zmiešame si sušené mlieko s nastruhanou cerou,preosiatym cukrom a aromou.... vypracujeme hmotu ktoru stači rozvaľkať a poťiahnúť ňou korpus...
-
6
korpus rozrežeme a naplníme plnkou...potrela som aj tenkou vrstvou malinoveho džemu...cesto je krásne tmavo červené,škoda že nieje celkom dobre vidieť...
-
7
vrch potiahneme poťahovou hmotou...a zdobime...
-
8
vykrajujeme srdiečka s poťahovej hmoty do ktorej som pridala trocha farbiva...
-
9
odkrojila som nám ku káve...
-
10
Prajem krásneho Valentina....:)
Ďakujem