Valentínska torta Red Velvet (fotorecept)

Autor receptu: sneica

Tento červený zamatový koláč je vhodny pre deň,svätého Valentína...

8
porcií
45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. V mise, šľaháme cmar maslo a cukor, až do peny. Trvá to 5-8 minút a potom pridame vajcia, jeden po druhom...
  2. necháme krátko miešať, pridame kávu, kakao a červenú farbu a zmiešame tiež do cmarovej zmesi. Spojte suché ingrediencie dohromady, múku, soľ a sódu. Teraz pridajte múku do cmarovej zmesi a šľahajte pomaly...
  3. Nalejte cesto do vymastenej formy a vložte piecť do rúry na 40 minút.Treba si odsledovať.
  4. zatiaľ si nad parou vyšľaháme 2 vajíčka s cukrom do zhustnutia a necháme vychladnúť,neskor všľaháme maslo...plnke neviem odolať,mňam...:)
  5. kým sa nám vychladí korpus aj plnka zmiešame si sušené mlieko s nastruhanou cerou,preosiatym cukrom a aromou.... vypracujeme hmotu ktoru stači rozvaľkať a poťiahnúť ňou korpus...
  6. korpus rozrežeme a naplníme plnkou...potrela som aj tenkou vrstvou malinoveho džemu...cesto je krásne tmavo červené,škoda že nieje celkom dobre vidieť...
  7. vrch potiahneme poťahovou hmotou...a zdobime...
  8. vykrajujeme srdiečka s poťahovej hmoty do ktorej som pridala trocha farbiva...
  9. odkrojila som nám ku káve...
  10. Prajem krásneho Valentina....:)