Valentínska torta Red Velvet (fotorecept)
Autor receptu: sneica
Tento červený zamatový koláč je vhodny pre deň,svätého Valentína...
8 porcií |
45-50 minút na 180 °C |
Postup
- V mise, šľaháme cmar maslo a cukor, až do peny. Trvá to 5-8 minút a potom pridame vajcia, jeden po druhom...
- necháme krátko miešať, pridame kávu, kakao a červenú farbu a zmiešame tiež do cmarovej zmesi.
Spojte suché ingrediencie dohromady, múku, soľ a sódu.
Teraz pridajte múku do cmarovej zmesi a šľahajte pomaly...
- Nalejte cesto do vymastenej formy a vložte piecť do rúry na 40 minút.Treba si odsledovať.
- zatiaľ si nad parou vyšľaháme 2 vajíčka s cukrom do zhustnutia a necháme vychladnúť,neskor všľaháme maslo...plnke neviem odolať,mňam...:)
- kým sa nám vychladí korpus aj plnka zmiešame si sušené mlieko s nastruhanou cerou,preosiatym cukrom a aromou.... vypracujeme hmotu ktoru stači rozvaľkať a poťiahnúť ňou korpus...
- korpus rozrežeme a naplníme plnkou...potrela som aj tenkou vrstvou malinoveho džemu...cesto je krásne tmavo červené,škoda že nieje celkom dobre vidieť...
- vrch potiahneme poťahovou hmotou...a zdobime...
- vykrajujeme srdiečka s poťahovej hmoty do ktorej som pridala trocha farbiva...
- odkrojila som nám ku káve...
- Prajem krásneho Valentina....:)