Valentínska nepečená maková torta s orechami a ľanovými semienkami

sweetlaab - fotkasweetlaab, 13. februára 2015
Valentínska nepečená maková torta s orechami a ľanovými semienkami
Foto: sweetlaab

Pôvodný recept som našla na Dobruchut.sk, ktorý som prispôsobila valentínskemu štýlu. Inšpirovala som sa aj receptami z Food Republic, ktoré používajú semiačka do Zobraziť celý popisPôvodný recept som našla na Dobruchut.sk, ktorý som prispôsobila valentínskemu štýlu. Inšpirovala som sa aj receptami z Food Republic, ktoré používajú semiačka do dezertov. Torta má vysokú nutričnú hodnotu, ktorú tvoria tie najzdravšie zložky nachádzajúce sa v maku, orechoch a ľanových semienkach, ktoré chránia celé telo. Má vysoký obsah tuku, ale zdravého, esenciálnych mastných kyselín. Viac na <a href="http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/02/valentine-unbaked- poppy-cake-with.html" target="_blank">http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2015/02/valentine-unbaked- poppy-cake-with.html</a>

12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Korpus :
1 bal.
250 g modrý nemletý
100 g
200 g
25 ml
200 g
2 ks na šťavu
1 ks na šťavu
1-2 PL
Dokončenie :
5 PL sladko-kyslá
150 g (alebo várová)
1,5 PL
1 PL
3 PL pomleté
50 g
5 PL




Postup

  1. 1

    Mak a orechy pomelieme, ktoré pridáme do maskarpone vymiešaného s cukrom. Potom pridáme rum, ľanové semienka a pomarančovo-citrónovú šťavu.

  2. 2

    Do tortovej formy uložíme vrstvu piškót, pokvapkáme pomarančovou šťavou aby piškóty neboli tvrdé, na ňu rozotrieme polovicu makového krému, zopakujeme 1 krát. Dáme stuhnúť na 7 - 10 minút do mrazničky (alebo ak máme čas, tak do chladničky na hodinu).

  3. 3

    Po stuhnutí, opatrne odstránime bočnú formu torty, ak je potrebné, nožom prejdeme po obvode torty, aby sme ju uvoľnili z formy. Natrieme marmeládou (ja som použila domácu z červených ríbezlí). Polejeme čokoládou, ktorú predtým polámeme na kúsky a s kokosovým olejom na veľmi miernom ohni rozpustíme.

  4. 4

    <b>Ozdobné SRDCE:</b> pred tým si na tvrdší papier, alebo fóliu na pečenie vystrihneme srdce, položíme na kruhovú formu torty, ktorú opatrne nasadíme na tortu s polo stuhnutou polevou, aby sme sa nedotkli bokov torty. Posypeme orechmi s primiešanými ľanovými semiačkami cez sitko s väčšími otvormi, potom formu s papierom odstránime tak, aby sme neporušili tortu. Dáme do chladničky stuhnúť. Keď je čokoláda pevná, ozdobíme okraje srdca s maskarpone vymiešaného s cukrom. Použijeme na to cukrárske vrecko s ozdobnou koncovkou. Ak je potrebné, prisypeme orechy so semienkami do vnútra srdca. Tortu necháme v chladničke cez noc a krájame nasledujúci deň.

Diskusia k receptu

sweetlaab
Ďakujem Danda :-) a ešte lepší je vnútrajšok, ach ten mak ...
kiwinka21
Pekný recept, ale ak už má byť tak zdravý, treba vyhodiť práškový cukor a piškóty




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia