Valentínska bábovka
Autor receptu: muffins
Recept olejovej bábovky pozná asi každý, lenže ja som si ho trochu pozmenila tou čokoládou a jahodami :-)
30 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Žĺtky, práškový cukor, vanilkový cukor vymiešame a za stáleho miešania prilejeme vodu a po kvapkách olej. Z bielkov ušľaháme sneh. Striedavo pridávame múku a sneh a prášok do pečiva do žĺtkovej hmoty. Všetko pomaly vmiešame. Pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu a miešame.
- Cesto vylejeme do formy, ktorú sme predtým omastili olejom a vysypali strúhankou. Dáme piecť na 200°C 60 min.
- Upečenú bábovku prerežeme v strede a plníme džemom a jahodami.
- Keď je bábovka upečená, roztopíme si čokoládu do ktorej, podľa potreby, pridáme maslo a kvapku oleja, aby sa čokoláda pekne leskla.
- Bábovku potrieme čokoládou a zdobíme. Ja som ju zdobila bielymi srdiečkami a striebornými guľôčkami.
- A samozrejme aj jahodami. Jahodu som si prerezala na dve časti a vykrajovala srdiečka.