Valentínka

Autor receptu: sandraviglasova

Recept na tento zákusok bol kedysi dávno dávno v Báječnej žene. Ja som z neho urobila tortu pre môjho priateľa k narodeninám :-) vyskúšajte, budete sa zalizovať!

30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme žĺtky a rozpustený kokosový tuk a zľahka premiešame.
  2. Nakoniec pridáme celozrnnú múku zmiešanú s kakaom, premiešame a vlejeme do formy vymastenej kokosovým tukom. Dáme piecť.
  3. Zatiaľ si vymiešame maslo s Nutellou vymiešame dohladka. Nutellu kupovať nemusíte, aj tu na vareche som objavila šikovný recept na domácu nutellu, a pri najbližšej príležitosti pečenia tohto zákusku kupovanú Nutellu nahradím domácou ;-)
  4. Keď je korpus upečený a vychladnutý, natrieme naň nutelový krém, a na nutelový krém natrieme vyšľahanú smotanu na šľahanie a podľa fantázie dozdobíme. Tak sladké narodeniny prajem :-) (Za foto sa ospravedlňujem, oslavovali sme v práci, a fotila som to len tak v rýchlosti)