Vaječná tlačenka

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Syr nastrúhame, salámu, uhorky a vajíčka nakrájame na menšie kocky, kapiu nakrájame na menšie kúsky a všetko v mise premiešame. Želatínu rozmiešame v uhorkovom náleve, zahrejeme ju, až kým sa rozpustí, potom ju stiahneme z ohňa. Pomocou metličky zašľaháme želatínu do majonézy.
  2. Touto zmesou zalejeme nakrájané ingrediencie, opatrne všetko premiešame a nalejeme do formy na srnčí chrbát vyloženej potravinárskou fóliou. Vaječnú tlačenku necháme v chladničke dokonale stuhnúť (asi 2 hodiny).
  3. Vyklopenú ju potom krájame asi na 1 cm hrubé plátky, ktoré zdobíme čerstvou zeleninou a podávame s pečivom ako studený predkrm alebo chutnú desiatu.