Foto: mimit
Domáce je domáce..
Postup
-
1
Ingrediencie na zmrzlinu rozmixujeme a dáme mraziť do nádoby, v ktorej sa nám zmrzlina bude dať dobre miešať. Asi po 2-3 hodinách, keď má hustejšiu konzistenciu, dobre premiešame, potom podľa možnosti miešanie ešte zopakujeme. Ja som ju robila večer, 3x premiešala a ráno bola hotová, krémová, bez kúskov ľadu.
- 2
Na kornútky potrebujeme do peny zmixovať vajce, smotanu, olej a cukor. Pridáme preosiatu múku (postupne) a za stáleho mixovania pridáme postupne aj vodu. Toto tekuté cesto je možné ihneď spracovať, nepotrebuje odstáť ani vychladiť. Ja som robila kornútky vo švajčiarskom oblátkovači, ktorý robí oblátky trošku hrubšie, čiže ideálne na zmrzlinu. Myslím ale, že by nebol problém urobiť oblátku aj na obyčajnej panvici a následne s ňou pracovať. Na jeden kornútok alebo misku je treba dať 2 polievkové lyžice zmesi. Hneď ako začne zlatnúť, vyberieme a ihneď buď stočíme do kornútka (je na to taký špeciálny nástroj) alebo vyrobíme misku. Miska sa robí veľmi jednoducho, na pohár otočený hore dnom dáme oblátku a rýchlo ju napravíme tak, aby vytvorila misku, mne sa osvedčilo urobiť 5 záhybov.
- 3
Z tohto množstva mi vyšlo okolo 20 kornútkov a misiek, ale presné číslo neviem, keďže mizli už počas pečenia :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu