Úžasná domáca granková zmrzlina a kornútky

mimit - fotkamimit, 7. júna 2015
Úžasná domáca granková zmrzlina a kornútky
Foto: mimit

Domáce je domáce..

Suroviny

220 g
170 ml
90 g
1 ks
3 PL
Domáce kornútky:
1 ks
65 ml
0,5 dl
250 g
250 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Ingrediencie na zmrzlinu rozmixujeme a dáme mraziť do nádoby, v ktorej sa nám zmrzlina bude dať dobre miešať. Asi po 2-3 hodinách, keď má hustejšiu konzistenciu, dobre premiešame, potom podľa možnosti miešanie ešte zopakujeme. Ja som ju robila večer, 3x premiešala a ráno bola hotová, krémová, bez kúskov ľadu.

  2. 2

    Na kornútky potrebujeme do peny zmixovať vajce, smotanu, olej a cukor. Pridáme preosiatu múku (postupne) a za stáleho mixovania pridáme postupne aj vodu. Toto tekuté cesto je možné ihneď spracovať, nepotrebuje odstáť ani vychladiť. Ja som robila kornútky vo švajčiarskom oblátkovači, ktorý robí oblátky trošku hrubšie, čiže ideálne na zmrzlinu. Myslím ale, že by nebol problém urobiť oblátku aj na obyčajnej panvici a následne s ňou pracovať. Na jeden kornútok alebo misku je treba dať 2 polievkové lyžice zmesi. Hneď ako začne zlatnúť, vyberieme a ihneď buď stočíme do kornútka (je na to taký špeciálny nástroj) alebo vyrobíme misku. Miska sa robí veľmi jednoducho, na pohár otočený hore dnom dáme oblátku a rýchlo ju napravíme tak, aby vytvorila misku, mne sa osvedčilo urobiť 5 záhybov.

    Úžasná domáca granková zmrzlina a kornútky   - obrázok 2
  3. 3

    Z tohto množstva mi vyšlo okolo 20 kornútkov a misiek, ale presné číslo neviem, keďže mizli už počas pečenia :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Kornútiky asi robiť nebudem, ale "zmrzka" sa mi celkom páči, mala by som spraviť, minulý rok ( alebo pred....) som robila čokoládovú, jahodovú a banánovú.
1x mimit
kecupicek
Mám strašne rada zmrzlinu, no nemôžem ju robiť, lebo by som ju musela všetku zjesť. Chcem si kúpiť oblátkovač na vianočné oblátky, dúfam, že sa do Vianoc naučím piecť oblátky. Čo sa nevydarí použijem na zmrzlinu. Recept si uložím, je naozaj fajn.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia