Utopence po domácky
Autor receptu: oravec
V niektorom časopise, myslím že Báječná žena, som si všimol tento recept a vzápätí som ho vyskúšal. Bol som prekvapený chuťou aj vzhľadom pohára s utopencami.
30 minút príprava |
5 - 7 minút tepelná úprava |
Postup
- Do väčšieho hrnca dáme asi 1/2 l vody, ocot, pivo, pridáme cukor, DEKO, nové korenie, bobkové listy a opláchnuté feferónky. Necháme zovrieť a na miernom ohni povaríme asi 5 - 7 min., potom odstavíme a necháme vychladnúť.
- Obielenú cibuľu nakrájame na tenšie kolieska, uhorky na plátky, kápiu na dlhé rezance. (Podľa počtu špekáčikov si prichystáme počet polkoliesok cibule, pozdĺžnych plátkov uhoriek - ostatné nakrájame na kolieska a rezancov papriky)
- Špekáčiky olúpeme a pozdĺžne nakrojíme. Do rezu povkladáme pripravenú zeleninu a poukladáme do skleneného pohára (asi 5 l). Pri nakladaní postupne prekladáme zmiešanou zvyšnou zeleninou a zalejeme nálevom. Pohár uzavrieme a necháme v chlade odstáť min. 3 dni.